Stijlvol en slim: Olympus PEN E-PL9

Stijlvol en slim: Olympus PEN E-PL9

Jasper van Bladel 632
Olympus komt vandaag met een nieuwe camera. De PEN E-PL9 is de nieuwste telg uit de PEN-serie en heeft de beschikking over touchbediening, 4K-video en ingebouwde stabilisatie.

De camera is volgens Olympus bedoeld voor creatieve fotografen die behoefte hebben aan een intuïtief te bedienen camera. De camera heeft, zoals we van Olympus gewend zijn, diverse Art-filters aan boord. De PEN E-PL9 heeft er 16. Nieuw zijn de Bleach Bypass en Instant Films filters. Een begrijpelijke stap, want Olympus richt zich met deze camera op stijlvolle fotografen die graag creatief met fotografie bezig zijn. 

De PEN E-PL9 filmt in 4K 30p en heeft de beschikking over de TruePic VIII processor uit het Olympus-topmodel de OM-D E-M1 Mark II. Het autofocussysteem is voorzien van 121 scherpstelpunten. Bediening van de camera en de vele functies gaat via het touchscreen. Delen van foto's gaat eenvoudig via wifi en bluetooth. De camera is uiteraard compatibel met de M.Zuiko-objectieven van Olympus. 

Prijs

De Olympus PEN E-PL9 heeft een adviesprijs van € 549,- en wordt beschikbaar in wit, zwart en bruin. Inclusief de M.Zuiko Digital ED 14-42mm f/3.5-5.6 EZ betaal je € 699,-