Smartphonefotografen opgelet: de Samsung Galaxy S9 is een toestel om in de gaten te houden

Peter Güldenpfennig 566
Volgend weekend, tijdens de aftrap van Mobile World Congress in Barcelona, zal Samsung de Galaxy S9 onthullen. Dat is iets om uit te kijken als smartphoneliefhebber, maar Samsung vergeet ook de mensen niet die graag fotograferen.

De uitnodigingen voor Samsung’s Unpacked-event op 25 februari zijn inmiddels verstuurd. Daarop valt slechts het nummer 9 te lezen met daarbij de tekst: ‘The Camera. Reimagined’. Grote woorden, maar het kan best zijn dat er iets achter steekt naast de gebruikelijke marketingpraat.

Samsung ISOCELL

Zo zou het toestel voorzien worden van Samsung’s eigen ISOCELL-sensoren. Deze kunnen 1080p-video’s opnemen met 480 frames per seconde en zorgen voor beter beeld in slechte lichtcondities door vier omliggende pixels als één pixel te tonen. De camera aan de achterkant zou volgens geruchten foto’s schieten van 12MP, terwijl de selfiecamera het moet doen met 8MP.

Of Samsung ook daadwerkelijk een ISOCELL-sensor gebruikt in haar nieuwe vlaggenschip is niet zeker, maar aangezien er op de uitnodiging zo de nadruk wordt gelegd op de camera zou het ons verbazen als tenminste niet een deel van de ISOCELL-technologie terug te vinden is in de Galaxy S9.

Mogelijke specificaties Samsung Galaxy S9

Naar de uiteindelijke specificaties van de Galaxy S9 en S9 Plus kunnen we natuurlijk enkel gissen, maar geruchten zijn er in overvloede. Zo zou de S9 voorzien zijn van een 5.8-inch display, 4GB aan RAM aan boord hebben en 64GB aan opslag bieden. De S9 Plus heeft grotendeels dezelfde specificaties maar heeft met 6.2-inch natuurlijk een groter scherm.

Verder zouden beide toestellen water- en stofbestendig zijn, kun je ze draadloos opladen en hebben ze een irisscanner aan boord.

Op zondag 25 februari weten we meer, dan zal Samsung de kick off verzorgen van het Mobile World Congress met een eigen event om 18:00 uur ‘s avonds.

afbeelding van Peter Güldenpfennig

Peter Güldenpfennig | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Peter