Oude foto's in de tegenwoordige tijd

Oude foto's in de tegenwoordige tijd

Redactie 1431
Foto's leggen altijd een moment vast. Ideaal om in een seconde kan het huidige tijdbeeld vast te leggen en honderden jaren bewaren. En hoe bijzonder oude foto's ook zijn, soms is het lastig om ze te vertalen naar het nu. De Franse fotograaf Julien Knez combineert oude foto's met nieuwe om het verleden een plaats in het heden te geven.

Julien Knez  trok zijn thuisstad, Parijs, in met een enorme stapel historische foto's om de exacte plek te vinden waar de foto's zijn genomen. Hij plaatste de foto's in het frame van zijn camera om zo een raam naar het verleden te creëren. De foto's van Knez zijn verzameld in een boek, genaamd 'Paris, Fenêtres sur l'Histoire'.Julien KnezJulien KnezJulien KnezJulien KnezJulien KnezJulien KnezJulien KnezJulien Knez

Weinig veranderd

Deze serie laat duidelijk zien van er in de afgelopen eeuw weinig is veranderd. De handkarren en paardenslee's zijn vervangen door moderne auto's en scooters, maar net als tegenwoordig was het vroeger erg populair om foto's te maken op bijzondere locaties, zoals de Arc de Triomph en de Eiffeltoren. 

Voor meer informatie over Julien Knez en zijn nieuwe boek kan je kijken op deze website.

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie