Fotolocaties in Nederland

Vakantie? Ga op avontuur in Nederland

Christel de Wolff 702
Waar je ook naar toe gaat deze zomer, wij raden je aan om altijd ruimte in je koffer over te houden voor je fotocamera. We laten je zien dat je niet ver weg hoeft om mooie plaatjes te maken: ga eens op avontuur in het fotogenieke Nederland.

Nederland is klein, maar ontzettend veelzijdig. Van polder, stadsgezichten en stranden tot bossen, heide en pittoreske dorpjes.  Heb je al eens aan de volgende vier fotolocaties gedacht?

Locatie 1. Het strand

Op het strand is het heerlijk vertoeven, ook zonder je camera. Maar wanneer je je badhanddoek thuis laat en je cameratas meeneemt, hoef je je natuurlijk niet alleen te richten op de zee en het prachtige duinlandschap. Ook 'straatfotografie' kun je prima beoefenen op het strand. Reken maar dat er markante figuren rondlopen die interessante portretten en documentaire foto's kunnen opleveren.

Locatie 2. Het platteland

Niet alleen in de bossen en op de heide kun je je vermaken met het fotograferen van flora en fauna. Ook op het meer gecultiveerde platteland wemelt het van de beestjes. De koeien en schapen in de wei (lammetjes!) zijn een gewillig onderwerp van jouw toekomstige foto's.

Locatie 3. Pittoreske dorpjes

Als je uitgekeken ben op het platteland, wandel je zo het centrum van een pittoresk dorpje binnen en kun je je uitleven op de architectuur, markten op pleinen en fotogenieke etalages. Denk ook eens aan bijzondere musea waarin de geschiedenis van een regio en oude ambachten worden tentoongesteld.

Locatie 4. Dynamische stad

Natuurlijk is Nederland veel meer dan platte weilanden, dorpjes waarin de tijd heeft stilgestaan en een kustlijn. Voor wie op zoek is naar modernere aangezichten is het bezoeken van een dynamische stad een goed idee. Denk bijvoorbeeld aan Rotterdam of Den Haag, waar torenhoge gebouwen haast boven de wolken uitsteken. Gegarandeerd succes als je op een creatieve manier met zo'n skyline kunt omgaan.

Natuurlijk zijn er nog eindeloos veel locaties te bedenken om je in Nederland bezig te houden met fotografie. Wat zijn jouw favoriete plekken?

Welke camera neem je mee op pad? 

Ga je de natuur in of ben je van plan om cityscapes te fotograferen? Kies dan voor een body met genoeg megapixels om lekker veel details in je foto te krijgen. Kies ook voor een groothoekobjectief voor weidse uitzichten. Natuurlijk ben je ook vrij om juist close-ups te maken met een (super)tele-objectief. Wil je onopvallend straatopnames maken, dan heb je het meeste aan een compacte (spiegelloze) camera zoals de Fujifilm X-T30 bijvoorbeeld. Voor een actief dagje op het strand, neem je het beste een waterdichte camera of action cam mee. Zo kun je in, op en bij het water de tofste actieshots maken.

Lees ook: Review Fujifilm X-T30, kleine krachtpatser

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel