je camera als een vis in het water

Onderwaterbeelden maken zonder waterdichte camera

Christel de Wolff 203
Het ziet er altijd super spannend uit, zo’n foto van een model in een zwembad, half boven en half onder het water. Ook zo’n modellenshoot in gedachte, maar heb je geen waterproof camera? Na het bekijken van deze video kun jij ook zulke foto’s en video’s maken. En wel zonder dure apparatuur aan te schaffen!

Jakob Owens is videomaker en deelt in onderstaande video zijn ultieme truc om waterbeelden te maken. De enige nodige aanschaf was een aquariumbak. In de video zie je een grote videocamera, maar je kunt dit kunstje natuurlijk ook uithalen met fotocamera’s. Het is daarbij wel handig als je een kantelbaar scherm hebt waarin je jouw compositie goed in de gaten kunt houden.

 

Let wel, dat deze truc niet geldt voor échte onderwaterfotografie waarbij jij en je camera volledig kopje onder gaan, maar voor beelden waar je aan het wateroppervlak blijft om de scheidlijn tussen de twee elementen te laten zien kun je prima uit te voeten. En als je foto’s gemaakt zijn, kun je altijd aan een nieuwe hobby beginnen: het houden van vissen.  

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel