Een foto omzetten naar een tekening

Old school: foto omzetten naar tekening met Etch-a-Sketch

Eefke Burg 323
Terug in de tijd: ken je nog dat oude apparaatje waarmee je vroeger tekeningen maakte? Je had twee knopjes beschikbaar waarmee je dan een lijn kon tekenen en plaatjes mee kon maken. Dat ding heette een Etch-a-Sketch. Er is nu een camera uitgebracht waarmee je foto’s kan maken, die de Etch-A-Sketch dan automatisch voor je tekent.

Foto omzetten naar tekening met 'fancy camera'

Het is zeker niet de meest fancy camera die we deze week zijn tegengekomen. Met deze camera maak je een foto die vervolgens wordt omgezet naar een klein Etch-A-Sketch scherm. Dit scherm wordt aangedreven door 4xAA batterijen en 3x18650 LiPo batterijen. Het apparaat is draagbaar, maar je moet waarschijnlijk niet proberen om ‘even snel een foto te maken’. Het proces om het om te zetten is namelijk erg langzaam: het duurt afhankelijk van de complexiteit van de afbeelding zo’n vijftien minuten tot een uur om een foto om te zetten naar een tekening.

Foto omzetten naar tekening: 20 pixels per seconde

In eerdere testfases werden er 2 pixels per seconde getekend, maar nu behaalt de Etch-A-Sketch de duizelingwekkende (😉) snelheid van zo’n 20 pixels per seconde. Laten we eerlijk zijn: het apparaat is geen technisch hoogstandje. Je gaat er nou niet bepaald de ondergaande zon mee vastleggen. Maar het is een grappig ding en we kunnen ons voorstellen dat je er (letterlijk) uren naar kan kijken hoe foto’s voor je worden uitgewerkt naar tekeningen.

Bekijk ook: Vier Tipa World Awards voor Nikon

In deze video is het apparaat in realtime aan het werk te zien.

 


In deze video kan je wat sneller zien hoe het apparaat in zijn werk gaat.

 

Tags: foto omzetten naar tekening, camera foto omzetten naar tekening.

afbeelding van Eefke Burg
Door: Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke