Meest gevaarlijke drone ter wereld

Drones neerhalen met een shotgun

Redactie digifoto Starter 864
Sommige mensen nemen hun privacy wel erg serieus. Maker JSC Almaz Antey heeft een drone ontwikkeld waarmee andere drones neergehaald kunnen worden. De drone is uitgerust met een shotgun om vliegende objecten neer te kunnen schieten.

Studenten hebben bijgedragen aan shotgun drone

Studenten van het Studenten Design Bureau Luchtvaartmodellen, onderdeel van het luchtvaartinstituut van Moskow, hebben meegewerkt aan het project. In 2016 is JSC Almaz Antey begonnen met de ontwikkeling van de shotgun drone. Hij heeft een patent aangevraagd voor het model.

Op het oog lijkt het een doodgewone drone, met uitzondering van de volledige automatische versie van de Vpr-12 shotgun die onder aan de drone hangt. Het gevaarte weegt maar liefst 22,68 kilogram en kan achtereenvolgens 40 minuten lang vliegen. Het schieten gebeurt op afstand: via een live video feed is er materiaal te bekijken en kan de trigger overgehaald worden.

Video neerschieten drones

De maker heeft een video online gezet waarin de drone wordt getest. De video is van slechte kwaliteit waardoor deze minder spectaculair is dan je zou verwachten. Ook is het geluid van de shotgun in de video niet te horen. Het is dan ook niet duidelijk, hoeveel geluid de shotgun drone maakt als deze vliegende objecten neerhaalt.

Het is een spannende ontwikkeling. Immers kunnen met een dergelijk onbemand vliegtuig niet alleen drones, maar ook mensen neergehaald worden.

 

 

Nederland gebruikte adelaars om drones uit de lucht te halen

Eerder heeft de Nederlandse politie een programma ingezet met daarin getrainde adelaars om drones uit de lucht te halen. Dierenliefhebbers maakte zich echter zorgen over het welzijn van de dieren. Of de zorgen terecht waren wordt betwijfeld: omdat de dieren zelf geen contact hadden met de propellers, maar dit deden met een leren band waarmee de propellers onschadelijk werden gemaakt.

 

 

Japan gebruikt bazooka om drones uit de lucht te halen

Japan heeft ook een bijzondere oplossing voor het drone probleem. Dit land gebruikt bazookas om de drone te kunnen vangen. De bazooka werpt een net uit waarmee de drones gevangen kunnen worden.

Lees verder

Wil je meer opmerkelijk nieuws lezen? Lees dan ook:

Televisieprogramma opgenomen met mobiele telefoon

Fotografen lopen € 475 miljard euro mis door stelen afbeeldingen

 

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie