Nieuwe groothoeklens van Panasonic

Nieuwe groothoeklens van Panasonic

Redactie 1208
Zojuist heeft Panasonic de nieuwe Leica DG SUMMILUX 12mm f/1.4 lens aangekondigd. Deze nieuwe lens is stof- en spatwaterbestendig en daardoor ideaal voor outdoorfotografen die graag dynamische landschap opnames maken.

De nieuwe LEICA DG SUMMILUX 12mm f/1.4 is een nieuwe lens met vast brandpuntsafstand voor de Micro FourThirds camera's van Panasonic en tevens de weidste lens dat het bedrijf levert (op de 8mm fish-eye na). De lens heeft een maximaal diafragma van f/1.4, waardoor deze goed te gebruiken is bij weinig licht en is  opgebouwd uit negen lamellen wat het diafragma een mooie ronde vorm geeft.

De lens bestaat uit vijftien lenselementen in twaalf groepen en voldoet aan de strenge LEICA-normen. Panasonic belooft uitzonderlijke beeldkwaliteit met hoge resolutie en minimale vervorming.Nieuw Leica DG SUMMILUX ultragroothoekobjectief van Panasonic

Leica DG SUMMILUX met autofocus

Het nieuwe Leica DG SUMMILUX 12mm objectief is voorzien van een inwendig scherpstelsysteem met stappenmotor voor een soepele en stille bediening. Hierdoor is het objectief ook zeer geschikt voor gebruik voor video. Wanneer het objectief wordt gebruikt met een LUMIX-G camera wordt de autofocus van de camera optimaal gebruikt.

Wanneer het objectief verschijnt en hoe duur dit objectief wordt is nog niet bekend gemaakt.
Voor meer informatie over de Leica DG SUMMILUX 12mm f/1.4 kun je kijken op de website van Panasonic.

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie

afbeelding van Joey

Weleenswaar de weidste lens met een vast brandpuntsafstand, maar er is ook nog een
7-14 mm in het Panasonic assortiment.