Een uiterst compacte en lichte ultra-groothoek

Nieuw: de Tamron 17-35mm F/2.8-4.0 Di OSD. De kleinste en lichtste in zijn soort

Remco Stunnenberg 691
Wil jij kennis maken met ultra groothoekfotografie? Dan is de nieuwe Tamron 17-35mm F/2.8-4.0 Di OSD de perfecte keus. Dit recent door Transcontinenta geïntroduceerde objectief heeft niet alleen een ultra groothoek maar is daarnaast ook uiterst compact én betaalbaar.

Transcontinenta, importeur van Tamron in Nederland, introduceert vandaag een kersverse ultra-groothoekzoom: de Tamron 17-35mm F/2.8-4 Di OSD voor Full-Frame én APS-C DSLR camera’s van Canon en Nikon.

De visie achter de Tamron 17-35mm is die van een ultragroothoekzoom met een geheel ander concept dan de huidige Tamron SP 15-30mm F/2.8 Di VC USD. Uiteraard wel met behoud van de hoge beeldkwaliteit, maar dan in een veel compactere en lichtere behuizing.

Met slechts 9 centimeter lengte en een gewicht van 460 gram is dit met recht de kleinste en lichtste in zijn soort. Het brandpuntbereik loopt van een ultra brede 17mm voor het vastleggen van landschappen en architectuur, tot een zeer universeel inzetbare gematigde 35mm groothoek voor onder andere reportages en straatfotografie.

De 17mm heeft voor een ultra groothoek een hoge lichtsterkte van F/2.8 die langzaam verloopt naar F/4.0 in de 35mm stand. De spatwaterdichte behuizing en de vocht- en vuilwerende Fluorine coating op de frontlens, maken het fotograferen onder alle weersomstandigheden mogelijk. De nieuwe Tamron 17-35mm F/2.8-4.0 Di OSD is de perfecte keus voor iedereen die kennis wil maken met ultra groothoekfotografie en daarbij de voorkeur geeft aan een objectief van compact formaat.

Beschikbaarheid

De nieuwe Tamron 17-35mm F/2.8-4 Di OSD voor Nikon zal vanaf begin september beschikbaar zijn. De versie voor Canon wordt begin oktober verwacht.

Adviesprijs

De geadviseerde marktprijs voor de Tamron 17-35mm F/2.8-4 Di OSD is €729-, inclusief B.T.W.

Meer info? Kijk hier.

Voorbeeldfoto, gemaakt met de Tamron 17-35mm F/2.8-4 Di OSD

Lees ook: Tamron 70-200 4.0, Uitstekend alternatief voor zooms met groter bereik 

Lees ook: Vind het antwoord via de Probeerservice van Transcontinenta

Lees ook: Tamron Cashback actie. Van Ultragroothoek tot Supertele objectief

 

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco

afbeelding van harmke

dat is een lens waar ik op wacht ......