MacOS Catalina update zorgt voor problemen

Sterre Hartjes 658
De nieuwe macOS update is beschikbaar, echter wordt geadviseerd om de update niet uit te voeren als je veel werkt met Photoshop en Lightroom. Lightroom en Photoshop waren niet voorbereid op deze update en werken dus niet helemaal goed.

Lightroom na de update

Voor Lightroom zijn de problemen kleiner dan de problemen die je krijgt met Photoshop, desondanks zijn ze onhandig. Lightroom kan geen Nikon-camera's detecteren wanneer de camera aan staat en “Start Tether Capture…” wordt geactiveerd. Lightroom maakt gebruik van bepaalde 32-bit onderdelen en installers. Omdat 32-bit niet meer ondersteund wordt, levert dit een aantal problemen op.

Photoshop

Ook bij Photoshop worden er problemen veroorzaakt door bepaalde 32-bit onderdelen. Het opslaan van bestanden gaat daardoor niet vlekkeloos. Als je de bestandsnaam in het bestandsformaat aanpast, wordt dit niet aangepast in de extensie van het bestand. Nu moet je handmatig de extensienaam aanpassen om dit kloppend te maken. Daarnaast worden bestanden niet als kopie opgeslagen wanneer je dit wel hebt aangevinkt bij het opslaan.
Enkele plug-ins werken ook niet meer mij na de update. Er kunnen foutmeldingen in Photoshop of van het systeem komen.

Adobe heeft een waarschuwing gegeven voor gebruikers om te wachten met de update tot de problemen zijn opgelost.

Lees ook: Sneller bewerken in Lightroom