Lezersfoto | Pia de Wolf

Lezersfoto | Pia de Wolf

Redactie 536
Voor ons magazine struinen wij regelmatig onze lezersgallary af voor de mooiste foto's. In elke editie lichten wij een paar foto's uit. Eén van de foto's die in de laatste editie van 2015 stond, kwam van Pia de Wolf-Sanders. Ze vertelde ons kort hoe deze foto tot stand is gekomen en gaf tips om ook zo'n mooie foto te maken.

Pia De WolfCamera: Samsung NX30
Diafragma: f/10
Sluitertijd: 1/160
ISO: 200

'Voor deze foto van de Linge ben ik vroeg opgestaan om de eerste zonnestralen te fotograferen. In oktober zijn de ochtenden vaak al koud en krijg je die mystieke sfeer in de foto. Ik heb dit beeld iets warmer gemaakt in Lightroom.'

Tips van Pia

• Lees en bekijk veel fotoblogs. Probeer wat je leest ook uit!
• Maak gebruik van de weersomstandigheden.
• Neem de tijd om te fotograferen. Ik merk dat als ik niet veel tijd heb, minder goede plaatjes schiet dan ik eigenlijk zou willen.
• Probeer je camera overal mee naartoe te nemen. De camera's van smartphones zijn tegenwoordig ook geweldig, hierdoor heb je altijd wel een goede camera bij je als je een mooi fotomoment ziet.

Pia de Wolf-Sanders (45 jaar)
Buren

'Sinds twee jaar ben ik serieus bezig met fotografie. Fotograferen brengt mij rust. Het liefst ga ik vroeg in de ochtend of juist laat in de middag op pad, zodat ik de mooiste sfeer in de foto's krijg. Voor mijn werk als keeperstrainer fotografeer ik ook regelmatig. Het is altijd een uitdaging om mooie actiefoto's te maken van de keepers die op dat moment training krijgen. Wanneer ik minder gebruik kan maken van de sfeer in de foto qua kleur, fotografeer ik ook graag in zwart-wit. Dit maakt de foto mysterieuzer. Belichting is daarbij een belangrijke factor, daarom maak ik graag gebruik van licht en schaduw. Voor het bewerken van foto's maak ik gebruik van Lightroom. Ik vind dit voor de beginnende hobbyfotograaf toch wel het simpelste bewerkingsprogramma. Het fotograferen leer ik door heel veel te lezen op fotoblogs en naar YouTube-filmpjes te kijken.'
Camera: Samsung NX30

Wil je zelf ook een keer een foto ons magazine zien verschijnen? Upload dan je mooiste foto's naar onze lezersgallery.

Deze lezersfoto stond eerder in digifoto Starter 4.2015.

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie