Leuk: silhouetten fotograferen

Amy Schutte 395
Fijn! Hoe vaak hoor je niet dat de uren net na zonsopgang en net voor zonsondergang het beste zijn voor fotografie? Maar op het midden van de dag, zeker op een mooie dag, jeuken je handen ook vaak om aan de slag te gaan.

Gavin Hoey weet raad! Je kunt namelijk aan de slag met silhouetten!

Je zult je belichtingsinstellingen handmatig moeten maken (of Aperture priority), om de belichting een of twee stops naar beneden bij te stellen, zoals Hoey uitlegt.

Donkere kleding voor je model helpt, en Hoey raadt aan een leuke prop te gebruiken. Hij kiest voor een fiets, juist omdat deze een sterk silhouet heeft. Gelukkig hebben we daar in Nederland geen gebrek aan! Bovendien gebruikt Hoey een rookmachine, wat een te gek effect geeft maar niet perse noodzakelijk is.

Hoey laat nog zien hoe je een flitser kunt gebruiken om het effect te versterken, als backlight. Dat maakt het silhouet scherper, bij gebrek aan natuurlijk tegenlicht. Hoey voegt de foto’s uiteindelijk samen, voornamelijk om het rookeffect extra aan te zetten. Heb je geen rookmachine, dan hoeft dat niet perse.

afbeelding van Amy Schutte
Door: Amy Schutte

Amy Schutte | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Amy