Fotofair 2020

Leer supersnelle foto's maken in workshop sport- en actiefotografie op Fotofair 2020

Christel  de Wolff 1995
Hou jij wel van een beetje actie en zou je daar wel eens een stukje van willen vastleggen, maar gaat het soms net even te snel? In de workshop sport- en actiefotografie op Fotofair 2020 leer je precies hoe je sporters op het juiste moment fotografeert.

In deze workshop krijg je de kans om onder begeleiding van internationaal (sport)fotograaf Huub Keulers en zijn vrouw Lorette Janssen de kneepjes van het fotograferen van sporters te leren en te ervaren. Bij sportfotografie draait om het vastleggen van de actie, de beweging, de emotie en de keuze van het juiste moment. Sporters op hun piekmoment 'vangen' is waar het vaak om draait. Huub Keulers legt je, op een laagdrempelige en heldere manier uit, op welke manier je dit het beste kunt doen en waar je op moet letten bij het fotograferen van sporters.

Workshop sport- en actiefotografie

Je leert onder andere:

- wat maakt een goede sportfoto;
- welke camera instellingen kun je gebruiken;
- welke focusmethoden je het beste kunt gebruiken;
- hoe maak je haarscherpe sportfoto’s;
- op welke manier laat je beweging in je foto's zien;
- meer spanning in je foto’s brengen door keuze juiste standpunt en beeldcompositie;
- panning techniek met langere sluitertijden (meetrekken van je camera met de sporter);
- de effecten van het gebruiken van een flitser tijdens sportfoto’s (indien hier behoefte aan is)

Om mee te kunnen doen aan deze workshop heb je wel wat basiskennis nodig. De begrippen als sluitertijd, ISO en diafragma moeten bekend zijn en je moet weten hoe je dit instelt op je camera. Verder heb je nodig:

- een camera; want je gaat natuurlijk aan de slag! 
- een objectief van minimaal 200mm. Ben je in het bezit van een 24-70mm? Neem die dan ook mee want er zal ook gelegenheid zijn om van dichterbij te fotograferen
- wanneer het regent, maar daar gaan we niet vanuit, is het meenemen van een regenhoes geen overbodige luxe!

Fotofair 2020

De workshop sport- en actiefotografie wordt in het weekend van Fotofair op 26 en 27 september 2020 gegeven. De workshop zal vier keer gegeven worden. Meer weten en je meteen inschrijven? Klik dan hier.

Klik hier om al het tot nu toe gepubliceerde nieuws over Fotofair 2020 te bekijken. 

Over Huub Keulers

Huub Keulers is fotograaf/opleider en auteur van educatieve fotografieboeken waaronder ‘Focus op Sportfotografie’. Met meer dan 15 jaar ervaring in de internationale sportfotografiewereld heeft hij sportevenementen als Diamond League Atletiek, Wereldbeker BMX, WK Tafeltennis, WK Ijshockey, CHIO Aken en EK Hockey in beeld gebracht. Hij heeft samen met zijn vrouw Lorette Janssen een fotografie- en webdesignbedrijf en fotografeert o.a. voor fotopersbureaus en een aantal sportbonden. Daarnaast schrijft hij artikelen voor Photofacts en Fotoclub.nl en verzorgen hij en zijn vrouw fotoworkshops voor alle niveaus en alle leeftijden. Huub heeft een achtergrond vanuit de opleidings- en communicatiewereld en weet dus als geen ander hoe kennis en kunde over te dragen. Zijn drijfveer is om actie en emotie op zijn hoogtepunt in een beeld te vangen op een manier dat de beelden anders dan standaard plaatje zijn.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel  de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel