Laowa 17mm f/1.8 MFT objectief aangekondigd

Laowa 17mm f/1.8 MFT objectief aangekondigd

Eefke Burg 213
Het nieuwe objectief van Laowa, de 17mm f/1.8 MFT, is officieel aangekondigd. De breedhoek is vanaf nu beschikbaar voor preorder en is naar verwachting ergens eind oktober daadwerkelijk verkrijgbaar. Met zijn 17 mm is het objectief perfect voor straat- en reisfotografie. Doordat het objectief slechts 172 gram weegt, past het gemakkelijk in je tas.

Specificaties Laowa 17mm f/1.8 MFT

De opmerkelijk lichte, compacte en snelle lens dient als aanvulling op het assortiment voor Micro Four Thirds-camera's. De breedhoek met het grote diafragma kan gemakkelijk moeilijke lichtomstandigheden aan. De Laowa 17mm f/1.8 MFT gaat slechts $ 149,- kosten, omgerekend zo'n 133 euro en is vooralsnog alleen op de website te bestellen (al wordt hij daar ook in Nederland bezorgd). De lens bevat negen elementen in zeven groepen en heeft een diafragma met zeven lamellen voor traditionele sunstar rendering in out-of-focus hooglichten.

De Laowa 17mm f/1.8 MFT in de praktijk

Fotograaf Richard Wong ging aan de slag met de nieuwe Micro Four Thirds-aanwinst van Laowa. Het is een objectief voor manual focus en op een Micro Four Thirds-camera is het het equivalent van 35 milimeter. 'Dit is mijn favoriete brandpuntsafstand voor het maken van zowel straat- als alledaagse fotografie, ik ben dan ook erg benieuwd naar dit objectief.' In zijn video gaat hij aan de slag met de Laowa 17mm f/1.8 MFT samen met een Panasonic Lumix G85.

In zijn video laat hij veel verschillende foto's zien die er zijn gemaakt met de Laowa 17mm f/1.8 MFT waarop je kunt zien hoe het objectief presteert. Bekijk daarom ook zijn volledige video hieronder:

 

afbeelding van Eefke Burg
Door: Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke