Is Greta Thunberg een tijdreiziger?

Redactie digifoto Starter 1657
Na een recent opgedoken foto is de wereld in shock. Greta Thunberg is een tijdreiziger, claimen veel conspiracy fans. De oude foto laat duidelijk Greta zien, maar gaat het om een dubbelganger of komt de klimaatactiviste echt uit het verleden?

Greta Thunberg dubbelganger

De bewuste foto die nu viraal gaat komt uit het archief van de universiteit van Washington. Het beeld, met daarop drie werkende kinderen, komt uit 1898 en is genomen in Canada. De kinderen zijn aan het werk bij een goudmijn. Tussen de kinderen zit Greta Thunberg op haar knieën te werken.

Twitter gaat los

Sociale media, met name Twitter, gaat helemaal los op de foto. Zo zijn er mensen die beweren dat Greta Thunberg naar deze tijd is gereisd om ons te waarschuwen. Mocht het zo zijn dat Greta Thunberg echt een tijdreiziger is, dan weet ze natuurlijk ook hoe te toekomst er uit ziet. Mensen met humor afvragen zich af of tijdreizen niet te veel stikstof uitstoot. Naast de Tweets van de grapjassen wordt er ook veel haat gedeeld. Niet direct naar Greta gericht, maar naar de mensen die geloven dat ze een tijdreiziger is, zoals in onderstaande tweets.

Speech van Greta Thunberg

Greta Thunberg heeft veel losgemaakt na haar speech. De 16-jarige klimaatactiviste staat het meest bekend om haar 'How dare you?'-uitspraak tijdens een speciale VN-top. Ze werd woedend op alle wereldleiders. Veel mensen vonden haar een raar kind dat zich niet hoort te bemoeien met belangrijke zaken zoals het klimaat. Haar superkracht: Asperger. Zonder haar syndroom had ze dit nooit gedaan vertelt ze.

'Jullie hebben mijn dromen afgepakt en mijn jeugd gestolen', zei Greta tijdens haar speech. Of dit verwijst naar naar de tijd dat ze als kind moest werken in de goudmijn weet niemand, zeker nadat de 120 jaar oude foto is opgedoken.

Lees ook: Fotograaf legt Greta Thunberg op unieke manier vast

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie