Wereldwijd brachten redacteuren van prestigieuze fototijdschriften een stem uit.

Inspiratie opdoen? Deze twee Nikon toestellen wonnen groots op de TIPA World Awards!

Dre de Man 586
Maar liefst vier Nikon-producten vallen dit jaar bij TIPA in de prijzen.

De Nikon D850, winnaar van de 'Best DSLR Professional' award

De Nikon D850 heeft alle elementen in zich om verkozen te worden tot beste professionele D-SLR. Met zijn BSI CMOS-sensor van 45,7 MP, Nikon’s EXPEED 5-processor  en de optionele MB-D18 multifunctionele battery pack in combinatie met de EN-EL18B accu die ook is toegepast op de D5, kan de D850 tot wel 9 bps vastleggen voor 51 opeenvolgende opnamen in raw-formaat (14-bits). De scherpstelling van de D850 is, met 99 kruissensoren en een speciale AF-processor die beelden kan vastleggen bij slechts -4 LW, zeer snel. Doordat de body is gemaakt van een robuuste magnesiumlegering en koolstofvezels is de D850 bovendien bestand tegen stof en waterdruppels. Één acculading is voldoende voor 1840 opnamen van volledige resolutie of 70 minuten HD-video.

De Nikon D7500, winnaar van de 'Best APS-C DSLR Expert' award

De DX-formaat D7500 met 20,9 MP is bedoeld voor fotografen die gebruik willen maken van het volledige assortiment objectieven en de beeldbewerkingsexpertise van Nikon voor een middenklasse-prijs. Deze camera biedt fotografen de controle over diverse instellingen en beeldverwerkingsopties die goed doordacht zijn en zowel professionele functies als amateurfuncties combineren. De camera presteert zeer goed bij weinig licht, bevat een accu met een uitstekende gebruiksduur en een kantelbaar lcd-touchscreen van 3,2 inch. ISO-opties lopen uiteen van 100 tot 51.200 met een kortste sluitertijd van 1/8000 seconde bij een beeldsnelheid van 8 beelden per seconde van volledige resolutie. De camera biedt talrijke geavanceerde opties waarmee fotografen allerlei uiteenlopende creatieve beeldverwerkingsmogelijkheden kunnen verkennen.

 

 

En wij?

We hebben met name de D850, de D750 en de 180-400mm zeer instelsief getest. Met deze producten bewijst Nikon dat het merk nog steeds en meer dan ooit aan de top staat.
Ga voor meer informatie naar de website van de TIPA World Awards: www.tipa.com. 

 

afbeelding van Dre de Man
Door: Drede Man

Drede Man | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanDre