Godox maakt beste professionele LED-licht volgens TIPA

Redactie digifoto Starter 1782

TIPA geeft jaarlijks awards aan de beste foto- en videografie producten in verschillende categorieën. In de categorie LED-lampen (continu licht) gaat Godox er met een TIPA award vandoor. Lees hier wat de TIPA jury zegt over de Godox KNOWLED Bi-color LED Light MG1200Bi

De TIPA (Technical Image Press Association) werd in 1991 opgericht met als doel inzicht te geven in de beste foto-, en video apparatuur, software en toebehoren. In verschillende categorieën, van consument tot professional, worden jaarlijks de beste producten beloond met een TIPA award.

Ook dit jaar werden maar liefst 40 awards uitgereikt in verschillende categorieën. Het hele overzicht vind je hier

De organisatie van TIPA bestaat uit een wereldwijd panel van deskundigen die een reputatie hebben opgebouwd voor eerlijke en betrouwbare beoordeling van foto- en videoproducten. Samen besluit het panel welke apparatuur een TIPA World Award verdient. Voor Nederland is Johan Elzenga afgevaardigd. Mediapartner DIGIFOTO Pro krijgt dus steevast uit betrouwbare bron alle informatie over de verkiezing en de uitkomsten.

BEST PROFESSIONAL LED LIGHT

Godox KNOWLED Bi-color LED Light MG1200Bi

Wanneer opstellingen en producties een helder, duurzaam licht nodig hebben, binnen of buiten, dag of nacht, regen of mist, moeten ze rekenen op een licht dat de omstandigheden kan weerstaan en consistente prestaties levert. De MG1200bi van Godox heeft een volledig vermogen voor alle kleurtemperaturen, van 2800K tot 6500K met een CRI- en TLCi-waarde van 96, 0,1 procent, traploos dimmen en IP54-gecertificeerde weerbestendigheid. Elf FX-modi (speciale effecten) maken simulatie van flits, bliksem, bewolking, kaars en meer mogelijk. Instellingen en controles kunnen op het apparaat worden uitgevoerd via vier knoppen en een bedieningsknop of draadloos via 2,4GHz-afstandsbedieningen en een Bluetooth-app. Een nieuw montagesysteem voor accessoires elimineert mismatches, een 45-graden reflector is inbegrepen, evenals een acht meter lange stroomkabel, plus er is een krachtige ventilator die zorgt voor koeling tijdens lange gebruikstijden.

Info: godox.nl


 

Over TIPA

Na enkele jaren van discussies en vergaderingen over het idee van de oprichting van een vereniging zonder fotopers zonder winstoogmerk, kwamen redacteuren die 25 Europese fototijdschriften vertegenwoordigden uiteindelijk op 16 april 1991 bijeen in het Hotel Meridien in Parijs voor de oprichting van de Technical Image Press Association (TIPA). De oprichters wisten dat ze een grote non-profitorganisatie wilden starten, geen lobby van een paar geselecteerde leden of een marketingtool. Dus nodigden ze alle Europese fototijdschriften die in aanmerking kwamen voor lidmaatschap uit om lid te worden. TIPA werd meteen de grootste familie van onafhankelijke Europese foto- en beeldtijdschriften, bestaande uit de meest deskundige redacteuren.

Lees ook: TIPA Awards 2023 - beste gear van dit moment bekendgemaakt

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie