5 tips voor het fotograferen van huisdieren

Huisdierenfotografie: 5 tips

Aimée van Vuuren 1345
Eigenwijs kan je ze wel noemen: huisdieren. Het is bijna onmogelijk om je huisdieren stil te laten zitten en een goede foto te maken. Hier 5 tips om huisdierenfotografie wellicht iets makkelijker te maken.

Tip 1: Bedenk wat je precies wilt vastleggen

Bij huisdierenfotografie is voorbereiding heel erg belangrijk. Het is goed om voor jezelf uit te stippelen wat je precies wilt gaan vastleggen. Daarnaast kan je je verdiepen in het gedrag van het huisdier. Hierdoor kan je als het ware voorspellen wat het huisdier gaat doen wanneer je bezig bent met fotograferen.  

Tip 2: Laat de ogen spreken

Bij huisdieren laten de ogen zijn of haar karakter het beste zien. Bij huisdierenfotografie is daarom ook heel erg van belang dat je de ogen met de juiste scherptediepte fotografeert. Ook met een groot diafragma kan je de ogen nog meer laten spreken.

huisdierenfotografie, huisdieren fotograferen, fotograferen van huisdieren, huisdieren

Tip 3: Zorg voor afleiding

Huisdieren stil laten zitten voor de camera blijkt nog best lastig te zien. Bij huisdierenfotografie is het vaak handig om te zorgen voor een afleiding. Je kan bijvoorbeeld een snoepje geven of een speeltje om mee rond te spelen. Dit zorgt voor leuke, spontane en creatieve foto’s.

Tip 4: Verlaag je naar hun niveau

Het is belangrijk bij huisdieren fotograferen om het juiste standpunt te vinden. Het meest gebruikelijke bij huisdierenfotografie is om vanaf ooghoogte foto’s te maken. Deze foto’s leveren echter niet altijd de mooiste plaatjes op. Variatie met standpunten zorgt voor een hele imposante (vanaf boven) of juist schattige houding (vanaf onder) van de huisdieren. Door je te verlagen naar hun niveau kan je met de huisdieren hun bewegingen mee bewegen en mooie foto's plaatjes schieten.

Om je te helpen bij het uitzoeken van een goed standpunt kan je het artikel lezen over hoe je voor een goed standpunt gaat.

huisdierenfotografie, huisdieren fotograferen, fotograferen van huisdieren, huisdieren

Tip 5: Belonen

Je kan huisdieren ook belonen. Dit kan je doen door een snoepje te geven of het lievelingsspeeltje te geven. Vooral als ze goed hebben geluisterd tijdens het fotograferen is het leuk om de huisdieren even te verwennen. Je kan tijdens de traktatie natuurlijk ook nog wat leuke foto’s maken.

Mocht je nog extra tips willen over huisdierenfotografie, lees dan ook ons artikel met 12 tips voor huisdierenfotografie.

Huisdierenfotografie is erg lastig vanwege het feit dat huisdieren niet kunnen poseren wanneer je het vraagt. Gebruik deze bovenstaande tips om het iets makkelijker te maken.

Tags: huisdierenfotografie, huisdieren fotograferen, fotograferen van huisdieren, huisdieren

afbeelding van Aimée1

Aimée van Vuuren | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Aimée