4 verzorgingstips voor je camera

Hoe verzorg je je camera het beste?

Aimée van Vuuren 194
Het verzorgen van je camera is misschien wel het belangrijkste aspect binnen het fotograferen. Je hebt immers een camera nodig om te kunnen fotograferen. Het is daarom belangrijk om deze goed te verzorgen. Hieronder 4 verzorgingstips voor je camera.

Verzorgingstip 1:  Schoonmaken

Het is een verzorgtip die je al had kunnen zien komen: schoonmaken. Dit is echt noodzakelijk voor de verzorging van je camera. Verzorg je camera voorzichtig door met een microvezeldoekje en eventueel wat schoonmaakmiddel.

Lees hier ons artikel over of het tijd is voor een nieuwe camera.

Verzorgingstip 2: Gebruik een UV filter

Deze filter is niet noodzakelijk om op je camera te bevestigingen maar het kan wel helpen om je objectief en camera te beschermen. Je kan je camera dus verzorgen door een UV filter aan te schaffen. Een filter op je camera bevestigen kan er wel voor zorgen dat je beeldkwaliteit verliest en reflecties hebt die je niet wilt krijgen.

Verzorgingstip 3: Tegengaan van stof

Nadat je alles hebt schoongemaakt is het natuurlijk belangrijk om dit regelmatig bij te gaan houden en te zorgen dat er in de tussentijd zo weinig mogelijk stof ophoopt. Ook als je op locatie aan het fotograferen bent is het handig om je lens vrij te houden van stofjes. Dit kan je doen door een beschermende zak, bijvoorbeeld een douchekap, over je camera heen te plaatsen wanneer je verder gaat reizen met de camera in je hand.

Verzorgingstip 4: Cameratas schoonhouden

Als je je camera en accessoires hebt schoongemaakt, en je stopt deze in een vieze, stoffige cameratas dan heeft het schoonmaken weinig nut gehad. Je kan je cameratas schoonhouden door middel van af en toe een stofzuiger er doorheen halen of met een vochtige doek zowel de binnenkant als de buitenkant schoon te maken.

De camera tas is een must have voor reizende fotografen. Lees ook ons artikel over de 6 must-have camera accessoires

Om de levensduur van je camera en je camera-accessoires te optimaliseren is het van belang deze goed schoon te houden. Verzorg je camera en accessoires dus goed. Gebruik bovenstaande tips voor een goed begin van de schoonmaak.

Tags: cameraverzorging, camera, verzorgen, tips

afbeelding van Aimée van Vuuren

Aimée van Vuuren | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Aimée