Het noordelijke avontuur van Humberto Tan

Het noordelijke avontuur van Humberto Tan

Jonas Bloemen 334
In december trok Humberto Tan naar de Noordkaap om daar de bijzondere actie van kitesurfer Kevin Langeree vast te leggen.

Wereldkampioen kitesurfen Kevin Langeree was in december de eerste ter wereld die rond de Noordkaap surfte. Dat deed hij voor het goede doel. Als lid van de Canon Camera Crew reisde Humberto Tan mee naar het noordelijkste puntje van Europa. Gewapend met onder andere zijn Canon EOS 5D Mark IV en de EOS 6D Mark II, trok Tan erop uit in de meest koude weersomstandigheden. 

LEES OOK: Creatief: foto's van silhouetten

Het vastleggen van de missie van Langeree ging niet zonder slag of stoot. Verschillende lokale vissers weigerden om Tan en Langeree de Barentszzee op te varen. Zij vonden het te gevaarlijk. Na lang zoeken vond het duo een plek waar Langeree zelf het water op kon gaan. Tan zocht vervolgens een goede plek om het spektakel vast te leggen. 

Kitlist van Humberto

Het fotografen op de Noordkaap gebeurt onder erbarmelijke omstandigheden. Een goede voorbereiding is dus nodig. Tan koos voor de Canon EOS 5D Mark IV en de EOS 6D Mark II. Beide camera’s hebben een geavanceerde scherpstelling en meting om bijzondere momenten te volgen en direct vast te leggen, zelfs in omstandigheden bij weinig licht. Handig dus voor opnames in het hoge noorden, waar tijdens het winterseizoen de zon zelden te zien is.