Het belang van snel internet voor het plaatsen van foto's

Redactie 88
Iedereen heeft tegenwoordig de beschikking over een camera, al dan niet als onderdeel van de telefoon, om de hele dag door alles mee te kunnen vastleggen. En wat doe je met al die foto’s? Die plaats je natuurlijk bij voorkeur online, zodat iedereen ervan kan meegenieten. Een snelle internetverbinding is daarbij natuurlijk van essentieel belang. Je wilt immers niet voortdurend moeten wachten tot de foto’s verzonden zijn.

Sinds de digitale camera zijn intrede deed in de wereld van de fotografie, is het aantal gemaakte foto’s explosief gestegen. Dat komt vooral omdat het drempelverhogende proces van het ontwikkelen en afdrukken is weggevallen. 

Hoe snel moet de verbinding zijn?

Op deze vraag is geen standaard antwoord te geven. Ieder heeft zo zijn eigen wensen en behoeften en daarop moet de snelheid van je verbinding afgestemd worden. Een paar vragen die daarbij een rol spelen, zijn:

-          Op welke resolutie staat je camera ingesteld?
-          Hoeveel foto’s wil je online zetten?
-          Wil je de foto’s online gaan nabewerken?
-          Ben je ook van plan filmpjes online te zetten?

De resolutie is in grote mate bepalend voor de grootte van je fotobestanden. Natuurlijk kies je voor de hoogst mogelijke kwaliteit, maar daarmee neemt ook de bestandsgrootte snel toe. Voor een kwaliteitsfoto is een bestandsgrootte van twintig megabyte tegenwoordig allang niet meer vreemd. Als je honderd van die foto’s heb gemaakt, begrijp je wel dat je dan een goede en snelle internetverbinding nodig hebt, om ze snel online te kunnen zetten. Videobestanden vreten nog veel meer ruimte en vragen dus ook meer van je internetverbinding. Gebruikers van sociale media weten dat maar al te goed. Heel vaak zitten mensen dan een tijdje naar het langzaam voortschrijdende tijdbalkje op hun scherm te kijken, wachtend op het moment dat de mededeling ‘overdracht voltooid’ verschijnt.

Dat kan natuurlijk anders. Door te investeren in een goede en snelle internetverbinding, bespaar je jezelf een hoop leed. Bij welke provider je daarvoor het voordeligste uit bent, hangt af van de specifieke eisen die jij aan jouw pakket stelt. Het is zeker aan te bevelen om eerst wat tarieven voor internet met elkaar te vergelijken, voordat je een keuze maakt. Je huidige provider is misschien wel veel te duur! Bepaal dus eerst op basis van je gebruikerswensen wat je precies nodig hebt en vergelijk vervolgens de prijzen voor jouw ideale internetabonnement.

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie