Haal alles uit jouw foto’s

Redactie digifoto Starter 1444

Heb jij ook een harde schijf vol met beeldmateriaal waar je eigenlijk nog wat mee wil doen? En ben je uitgekeken op die saaie muur in de eetkamer of boven de bank? Combineer de twee ergernissen en hang je mooiste werk aan de muur!

Je herkent het misschien wel. Na een dagje ronddwalen door een pittoreske stad of na een prachtige wintersportvakantie, staan je camera en dataschijf vol met de tofste beelden. Je gaat thuis ijverig aan de slag met de nabewerking van de foto’s en plaatst er een aantal op Instagram. Je tuurt naar je feed, daar staat je pronkstuk dan online. Op een vierkantje van twee bij twee centimeter. Zonde! In dit artikel lees je hoe je nog meer uit die prachtige wintersportfoto’s kunt halen en hoe je ze omtovert tot echte eyecatchers.

Jouw beeld verdient het beste, namelijk een plek in de fysieke wereld. Laat je beelden afdrukken, lijst ze in, hang ze aan de muur op luxe wanddecoratie of maak er een verhalend fotoboek van. Het afdrukken van foto’s kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld via een inkjet print, maar als je echt voor de allerbeste kwaliteit gaat, laat je foto’s dan fotochemisch ontwikkelen. Bij Profotonet doen we dit al jaren. Joas de Haas, Manager Operations vertelt: ‘Het belichten van foto’s zorgt ervoor dat er geen rasters zichtbaar zijn in de foto’s. Dit geeft veel scherpere foto’s met een breed kleurenspectrum en een perfect kleurverloop.’

Wil je jouw foto’s een plek geven aan de muur? 

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om je interieur of studio op te fleuren met jouw pronkstuk aan de muur. Het leuke aan wanddecoratie is dat er talloze materialen en groottes zijn waarmee jij een bijzonder effect geeft aan je interieur. Geef jouw favoriete foto een fijne textuur met canvas, laat de kleuren schitteren achter plexiglas of lijst jouw foto in met een houten, gouden of gemêleerde lijst.

Maak van de mooiste momenten een verhaal 

Een andere manier om meer uit jouw foto’s te halen is om ze te verzamelen in een fotoboek. Met een reeks aan foto’s van jouw prachtige wintersportvakantie of van verlaten urbexlocaties, kan jij jouw verhaal aan iedereen vertellen én laten zien. De Haas: ‘Onze fotoboeken komen keer op keer als beste kwaliteit uit verschillende tests. Dit komt door de vlakliggende pagina’s, het professionele fotopapier en unieke covermogelijkheden. Dat is voor ons een heel compliment en het spoort ons aan om te blijven vernieuwen om onze fotoboeken nóg beter te maken. Vandaar dat wij werken met verschillende fotoboekenlijnen. Zo houden wij de kwaliteit voor iedereen betaalbaar. Onze echte parel zijn de Professional fotoboeken. Deze fotoboeken zijn, door de luxe opties, perfect voor bijvoorbeeld bruiloften en portfolio’s.’

Ga aan de slag met jouw eyecatcher voor in huis!

Wil jij je nog verder verdiepen in specifieke aspecten van fotografie? Kamera Express biedt verschillende online masterclasses aan waaronder food fotografie, architectuurfotografie en straatfotografie. Deze cursussen gaan nét een stapje verder en zijn geschikt voor gevorderde fotografen. Je leert van bekende profs die jou meenemen in hun workflow. Stap in de wereld van een topfotograaf en schiet jouw pronkstuk voor aan de muur. Kijk hiervoor op kamera-express.nl/academy.

Wil jij ook jouw foto’s professioneel laten afdrukken? Kijk dan op profotonet.com.

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie