Geen fototours meer bij de Antelope Canyon

Geen fototours meer bij de Antelope Canyon

Eefke Burg 611
Soms is een fotografieplek zo populair dat deze door de populariteit eraan ten onder gaat. Dit lijkt ook het geval voor de Antelope Canyon. Fototours worden daar geannuleerd vanwege de slechte reviews die de fototour van fotografen krijgt. De reden? Te veel andere fotografen.

Fotografie: Paul IJsendoorn

Laatste mogelijkheid voor fototours Antelope Canyon 20 december

De laatste mogelijkheid om nog een fototour in de Antelope Canyon te volgen is 20 december. Slechte beoordelingen over de gehele breedte zorgen ervoor dat de fototours geannuleerd worden: zowel op het gebied van de tour zelf maar ook de andere aanwezigen (omdat er zich te veel andere fotografen in dezelfde tour bevinden).

Lees ook: Influencer veroordeeld tot 14 jaar gevangenisstraf voor poging stelen domeinnaam

Andere mogelijkheden bezoeken Antelope Canyon

Fotografen die daarna de Antelope Canyon alsnog willen fotograferen kunnen deelnemen aan de reguliere tour, maar ze hebben daar niet de mogelijkheid om hun gear op te zetten, wat ze wel zouden hebben op de fotografietour. Als je bedenkt dat de fotografietour zo’n $ 200,- dollar kost, omgerekend zo’n € 179,- euro en een reguliere tour $ 100,-, omgerekend € 89,-, dan moet je wel ontzettend veel gear hebben om op te zetten waardoor een fotografietour de moeite waard is.

Lees ook: De nieuwe DIGIFOTO Podcast: indrukwekkende verhalen die raken

De Antelope Canyon kan helaas niet op eigen gelegenheid worden bezocht: je mag deze alleen bezoeken als je wordt begeleid door een inheemse Amerikaan. De organisatie hoopt dat door de fototours te annuleren dit zal leiden tot een betere algehele ervaring voor de bezoekers en personeel vrijmaakt om meer bezoekers van de Antelope Canyon te kunnen ontvangen.

afbeelding van Eefke Burg
Door: Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke