Foto’s van de bruid

Amy Schutte 245
Het is enorm leuk om bruiloften te fotograferen. Het is daarbij belangrijk om extra aandacht te besteden aan foto’s van de bruid. Ze is die dag waarschijnlijk op haar allermooist, en zal het op prijs stellen om dat in mooie foto’s vastgelegd te hebben.

Een variatie aan beelden is belangrijk, maar je hebt natuurlijk wel te maken met enige tijdsdruk. Deze tips helpen je om de moioiste foto's te maken van de bruid..

Wit laken

De reportage kan op verschillende momenten van de dag plaatsvinden. Soms gebeurt dit helemaal aan het begin van de dag, soms tussen de ceremonie en receptie in, er zijn zelfs bruiden die zich enkele dagen voor de bruiloft al in hun bruidsjurk willen laten fotograferen. In alle gevallen zal de bruid er prijs op stellen dat de jurk niet vies wordt. Maar die is vaak wit! En mooie locaties hebben vaak gras, zand of water in de buurt. Een simpele truc die bruidsfotografen soms gebruiken, is het meenemen van een wit laken. Je spreidt dit over de (vieze) grond en laat de bruid hierop plaatsnemen. Vervolgens verstop je de randen van het laken onder de jurk, wellicht met wat hulp van anderen. Zo blijft de jurk mooi schoon. Piept er een klein stukje onder de jurk uit? Doordat je wit koos, zie je dat niet! (Mocht de bruid voor een andere kleur jurk kiezen, dan is het natuurlijk aan te raden om het laken daarop aan te passen).

Maak verschillende foto’s van de bruid op één plaats

Heb je de bruid eenmaal gepositioneerd, in mooi licht op een mooie plek? Maak daar dan optimaal gebruik van! Maak verschillende foto’s, een totaal, medium en closeup. Laat haar verschillende poses aannemen zonder van plek te veranderen. Maak foto’s met het boeket en zonder. Laat de bruidegom naast haar plaatsnemen en maak daar foto’s van. Het positioneren duurt lang, zeker wanneer de jurk een sleep heeft. Maak dus gebruik het moment.

Maak de jurk een onderwerp

De bruidsjurk is voor de meeste bruiden enorm belangrijk. Het is wellicht de duurste jurk die ze ooit heeft gekocht, en bovendien is het de bedoeling dat ze slechts één keer in haar leven zo’n jurk aan heeft. Zorg daarom dat je de jurk mooi op de foto hebt, maak ‘m zelfs af en toe het onderwerp. Fotografeer details en overleg met de bruid waarom ze voor de jurk koos: wat vindt ze het mooiste. Probeer dat extra te benadrukken in je foto’s.

Denk mee met de bruid en bruidgom

Zorg dat je van tevoren al overlegd hebt met het bruidspaar. Wat willen zij graag hebben? Niets zo vervelend als niet de juiste apparatuur bij je hebben, net als props. Denk hierbij actief mee en gebruik je ervaring. Misschien is het leuk om een gekke foto te maken, of een foto waarbij het bruidspaar een bordje vasthoudt met ‘bedankt’. Die kunnen ze dan als bedankkaart uitsturen. Zorg ook voor assistenten. Past dit niet binnen het budget? Misschien zijn er vrienden, familie of ceremoniemeesters die kunnen helpen tijdens de shoot. Dat zorgt ook nog eens voor een gezellige sfeer!

afbeelding van Amy Schutte
Door: Amy Schutte

Amy Schutte | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Amy