Fotohack: gebruik je beeldscherm als achtergrond

Fotohack: gebruik je beeldscherm als achtergrond

Eefke Burg 399
Soms wil je even snel een mooie foto maken van een klein voorwerp, bijvoorbeeld iets dat je op marktplaats wil zetten. Maar om daarvoor nou een hele achtergrond voor te installeren... Of misschien beschik je niet over de juiste achtergrond waar je op zoek naar bent. Er is een hele simpele fotohack die je hiervoor kan toepassen: je beeldscherm.

Fotohack: benodigdheden

Je hebt niet heel veel nodig om deze fotohack te kunnen toepassen: allereerst heb je een beeldscherm nodig, bij voorkeur een scherm dat weinig flikkert. Vervolgens heb je een donkere of lichte weerspiegelende ondergrond nodig om jouw voorwerp op te kunnen plaatsen. In dit geval hebben we gebruik gemaakt van een rond dienblad. Als je echter gebruik maakt van een vierkant glanzend object, zoals bijvoorbeeld de achterkant van een schrift of boek, dan heb je een 'logischere' vorm van je ondergrond. Dit kan handig zijn als je een strakke weergave wil hebben van de werkelijkheid. Ten slotte wil je een paar voorwerpen hebben waarmee je jouw voorwerp kan verhogen ten opzichte van de achtergrond.

Deze foto is gemaakt met een mobiele telefoon, in combinatie met een dienblad, een paar boeken en een beeldscherm. 

Lees ook: Win een gloednieuwe Diana Instant Camera t.w.v. € 229,-

Dan de achtergrond. Deze kan je naar willekeur uitzoeken. Let er wel op dat er op veel foto's copyright rust. Wil je dus zeker weten dat je de achtergrond mag gebruiken, gebruik dan een gratis stockwebsite zoals Pexels of Pixabay.

Vervolgstappen fotohack

Om deze fotohack toe te passen zijn de stappen simpel: je opent het bestand van de achtergrond en geeft deze zo groot mogelijk op je scherm weer. Je plaatst je onderwerp op de ondergrond en verhoogt deze ondergrond zodat het geheel logisch wordt. Let er op dat je een klein beetje afstand houdt tot je scherm, zodat de achtergrond daadwerkelijk onscherp wordt. Je stelt scherp op je onderwerp en voilá, waarschijnlijk gebruik je de goedkoopste achtergrond die je ooit zal gebruiken.

De setup van de fotohack. 

afbeelding van Eefke Burg
Door: Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke