Fotograaf recreëert Jaws filmposter

Eefke Burg 211
Het is moeilijk te geloven, maar de film Jaws werd oorspronkelijk gemaakt in 1978. Wie zou zijn onheilspellende themalied of die dreigende filmposter van een enorme witte haai die op het punt staat een zwemster te consumeren kunnen vergeten? Waar we tegenwoordig duidelijk kunnen zien dat we te maken hebben met een pop van een haai, was het voor de bezoekers van de film destijds een enge, geloofwaardige film. Nu, ruim vier decennia later, legde fotograaf Euan Rennachan een foto vast van een witte haai die wel erg veel leek op de filmposter destijds.

Jaws filmposter in het echt

Fotograaf Euan Rannachan droomde er al een aantal jaar van: om een foto vast te leggen van een witte haai die zou lijken op de Jaws filmposter. Meer dan veertig jaar later herinneren mensen zich nog steeds de iconische film. Toen de Britse expot/fotograaf Euan Rannachan onlangs deze foto shoot, bevond hij zich slechts 10 meter van deze immens grote haai, in een enorme haaienkooi.


Fotograaf: Euan Rannachan

Lees meer: Word abonnee van digifoto Starter en ontvang twee gratis tickets voor Fotofair t.w.v. € 30,-

Kunstwerk Jaws filmposter gebaseerd op foto’s van dode haai

Volgens een artikel van de New York Post is de originele Jaws filmposter gemaakt door kunstenaar Roger Kastel. Kastel kreeg de opdracht voor het kunstwerk in 1975, waarop hij naar het American Museum of Natural History ging en foto's maakte van een taxidermale haai die wachtte om te worden schoongemaakt. Geïnspireerd hierdoor maakte Kastel uiteindelijk het beeld wat de iconische hoes van de Jaws-film zou vormen.Fotograaf: Euan Rannachan

Lees meer: Onderzoek: onzekere fotografen zijn creatiever

Het originele kunstwerk was niet gebaseerd op een foto van een levende haai, wat betekent dat het heel goed mogelijk is dat Rannachan's recente snap het dichtst bij komt bij een echte foto van Jaws 'beroemde boekomslag / filmposter. Je hebt een beetje moed nodig om een dergelijke foto te kunnen maken, maar dan heb je ook wat!

afbeelding van Eefke Burg
Door: Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke