Fotoboek Eregalerij van de Nederlandse fotografie vertelt de geschiedenis van fotografie in 99 beelden

Redactie 2981
Uitgelicht: fotoboek Eregalerij van de Nederlandse fotografie - met bijbehorende expositie in het Nederlands fotomuseum.

Het is voor het eerst wereldwijd dat voor fotografie als hedendaags en actueel medium een Eregalerij is samengesteld. Met deze vaste presentatie die in ieder geval drie jaar staat, verstevigt het museum zijn betekenis als nationaal museum van de fotografie dat waakt over het fotografisch erfgoed van nu en van de toekomst.

In het boek Eregalerij van de Nederlandse fotografie vertellen 99 foto’s samen het verhaal van fotografie in Nederland van 1842 tot nu. Het boek toont de hoogtepunten, vernieuwingen en de enorme stappen die fotografen maakten, van de uitvinding van de fotografie tot en met de innovaties van nu. De foto’s zijn van iconische waarde door hun maatschappelijke en artistieke betekenis.

Het Nederlands Fotomuseum presenteert de Eregalerij om iedereen te inspireren met beelden uit de boeiende ontwikkeling van 180 jaar fotografie. Beelden die je met andere ogen naar de wereld laten kijken met prachtige visuele verhalen die ertoe doen. Bewust is één beeld open gelaten en dat is de keuze van het publiek. De foto die voor hen de Eregalerij compleet maakt: 99+1.

Het fotoboek Eregalerij van de Nederlandse fotografie bevat teksten van Frits Gierstberg, Loes van Harrevelt en Birgit Donker. Het ontwerp was in handen van Kummer en Herrmann. Het boek bevat 248 pagina's in een 23x29cm hardcover. Het wordt uitgegeven bij Uitgeverij Lecturis voor een adviesprijs van € 30,-.

Info: nederlandsfotomuseum.nl

afbeelding van Redactie

Redactiedigifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie