Compact en krachtig

Eerste voorbeeldfoto's Olympus OM-D E-M10 Mark III

Redactie 843
Vanmorgen heeft Olympus de OM-D E-M10 Mark III aangekondigd. Deze compacte camera is een krachtige reisgezel met meer kracht dan je zou verwachten van zo'n kleine camera. Wij mochten er als eerste mee aan de slag en dit zijn de foto's.

Deze OM-D E-M10 Mark III deelt technieken met het huidige topmodel van Olympus, de OM-D E-M1 Mark II zoals de TruePic VIll-beeldprocessor. Dit zorgt voor indrukwekkende foto's die je niet zomaar uit zo'n compact model zou verwachten.

Lees ook: Review: Olympus OM-D E-M10 Mark III

Olympus OM-D E-M10 Mark III

Deze camera is prima geschikt voor mensen die nog niet veel fotografie-ervaring hebben doordat Olympus een aantal opnamestanden heeft ingebouwd. Zo is er de AUTO-modus, waarbij de camera helemaal bepaalt welke instelling het beste zijn en je daar verder geen omkijken naar hebt. De verschillende scenemodi zorgen ervoor dat je als fotograaf altijd klaar bent voor een specifieke situatie. Ook is er een Advanced Photo-modus met daarin verschillende bijzondere standen, zoals Multiple Exposure waarbij je verschillende beelden over elkaar heen kunt fotograferen. Geef jij je foto’s graag een creatief tintje? Ook dan staat deze nieuwe Olympus zijn mannetje, bijvoorbeeld met het nieuwe ART-filter Bleach Bypass. Zo krijgt je foto een bijzondere tint en sfeer door het nabootsen van een klassieke ontwikkelmethode met zilverretentie.

Het fijne is dat al deze verschillende functies gemakkelijk te selecteren zijn door de draaiknoppen bovenop de camera te gebruiken. Je hoeft dus niet diep in een digitaal menu te duiken om een andere functie te selecteren.

Al met al is de OM-D E-M10 Mark III is gewoonweg een fantastische camera voor een betaalbaar bedrag. Het design is onderscheidend, fraai en in lijn met de rest van de OM-D-reeks en de foto's die eruit komen zijn behoorlijk indrukwekkend.

Kijk voor meer informatie op de website van Olympus.

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie