Ben jij er (weer) bij?

Een vooruitblik op Fotofair 2020

Siem van Woerkom 486
Fotofair 2020 lijkt nog ver weg, maar de voorbereidingen zijn natuurlijk al in volle gang. We spraken oprichter Henk Albronda over de ontwikkelingen van de leuke fotografiebeurs.

Mediapartner van Fotofair

DIGIFOTO Pro en digifoto Starter zijn mediapartner van Fotofair, het grootste fotografie-evenement van de Benelux. Dat betekent dat je al het laatste nieuws over de komende editie kunt volgen via onze websites. Alvast een idee krijgen van wat je kunt verwachten op dit spectaculaire evenement? Bekijk dan onze de speciale Fotofair-pagina van afgelopen editie.

Fotofair-oprichter Henk Albronda aan het woord

'Er zijn altijd nieuwe ideeën,' zegt Henk als we hem vragen naar het nieuws rondom de Fotofair van aankomend jaar. 'Twee van de dingen die veranderen zijn de datum en de locatie.' Fotofair werd normaliter in het laatste wekend van mei gehouden, maar dit keer wordt het de tweede week van juni. Waarom? 'De nieuwe datum wordt 13 en 14 juni 2020. Er is een belangrijke reden voor de aangepaste datum. Los van Pinksteren en Hemelvaartsdag had dit te maken met de Photokina beurs. Doordat we enkele weken na het Duitse evenement zitten, kan alles dat daar aangekondigd wordt, worden geshowd op de Fotofair. Zo, kan je het nieuwste van het nieuwste komen proeven, zien en misschien zelfs al kopen.’

Grote namen op Fotofair

Op de vraag of er bijzonderheden komen waar we voor uit moeten kijken geeft Henk aan dat hij niet te veel kan verklappen, maar we kunnen weer enkele premières verwachten van de grote namen binnen fotografie. Dat is volgens hem ook de aantrekkingskracht van de Fotofair, de reden dat het altijd druk blijft; de Fotofair valt nooit in herhaling. 'We zorgen te allen tijde dat we nieuwe workshops en masterclasses hebben en dat we het terrein voorzien van gave fotomomenten. We hebben natuurlijk wel een bepaalde rode draad die er doorheen loopt, maar het blijft een verrassing wat we gaan doen. Zo willen we dat mensen enthousiast blijven; niet alleen rondkijken, maar echt het actief meedoen met workshops en samenkoen met andere fanatieke fotografieliefhebbers.'

Een nieuwe locatie voor Fotofair

Het evenement zal deze keer op het Duynenwater strand gehouden worden in Eersel. Wat deze plek zo speciaal maakt is de aanwezigheid van een groot meer waardoor er een hoop gedaan kan worden met het thema water in de fotografiecursussen en -workshops. 'Naast dat er op het vaste land dus naar alle nieuwe producten gekeken kan worden en er enorm bos aanwezig is dat zich perfect leent voor veel verschillende fotomomenten, zal het op de Fotofair van 2020 ook mogelijk zijn om in een bootje te klimmen en je zeebenen te testen!' zegt de Fotofair-oprichter tot slot. 

De ontwikkelingen rondom Fotofair volg je op onze website, maar uiteraard ook via Fotofair.nl.

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Content Editor

Bekijk alle artikelen van Siem