The sky is not the limit!

Dronefotografen en dronefilmmakers bij Kamera Express

Christel de Wolff 1351
Kamera Express presenteert een online thema-magazine over drones. Een echte aanrader voor drone-beginners én drone-professionals. Je krijgt hier leuke tips waarmee je als beginneling uit de voeten kan maar ook meer gespecialiseerde, originele tips die iets toevoegen aan jouw kennis.

Klik hier om het online thema-magazine van Kamera Express te lezen.

Bekijk de beelden van de leerzame video-Academy en scroll door de pagina die in het teken staat van de beste dronelocaties, in Nederland, in België en in het verre buitenland. Superhandig: je hoeft zelf niet op onderzoek te gaan, dat hebben wij al voor je gedaan. Op onze pagina stippelen we voor je uit waar je terecht kunt.


^ Kees Streefkerk

Boordevol inspiratie

Wil je je laten inspireren door andere dronefotografen en dronefilmmakers? Dan moet je de interviewpagina’s zeker niet overslaan, voor de meest oogverblindende foto’s en interessante verhalen. De één begon met dronefotografie na een tocht door de Australische outback en de ander begon met een speelgoeddrone. Het kan allemaal. Het is wel duidelijk dat je vooral ver komt door trial and error en door veel te oefenen met je apparatuur. Het is allemaal niet zo gemakkelijk als het lijkt, daarom is het niet gek om tijd te investeren in het kennismaken met je gear.

Wie lichten we uit op de interview en Who to follow-pagina’s? Denk dan aan @merrwatson, @ronnybrouwers en @florian_ledoux_photographer. De dronefotografen en dronefilmmakers geven allemaal toptips, zo vertelt de één hoe je props kunt inzetten en de ander dat je ook van een minder extreem hoge hoogte te gekke foto’s kunt maken. Stuur je drone een paar meters de lucht in en je kunt al een ander, origineel perspectief laten zien.

Je ziet het: elke drone-professional heeft weer een eigen stijl. Sommige dronefotografen doen veel aan nabewerking, andere fotografen weer niet. Kees Streefkerk gaat er juist ver in: hij doet aan fotomanipulatie. Zo fotoshopte hij een oog in een meer. Heel gaaf! Hij zegt daarover: “De bewerkingsideeën ontstaan spontaan. Zo zag ik écht een oog in een meer toen ik op een bergtop stond op vakantie. Daar hoefde ik nog maar weinig aan toe te voegen, om er een blauw, dromerig starend oog van te maken." Lees het interview met Kees voor nog meer leuke uitleg over zijn beelden. Heel inspirerend!


^ Links: @abstractaerialart | Rechts: Merr Watson

Leren van de beste dronefotografen

In de tekst over @abstractaerialart geven deze twee drone-broers tips and tricks. Ze maken beelden die eruit zien als kunst. Volledig uitgezoomd, van niet voor de handliggende plekken. Verwonder je over hun beelden en leer van hun wijze woorden.

Bijna alle drone-experts die we spraken doen een uitgebreid vooronderzoek naar de locatie. De één kijkt naar beelden via Google Earth en een ander bekijkt inspirerend beeldmateriaal via Pinterest. Dan kan de professional tijdens de shoot zelf zo efficiënt mogelijk aan de slag.

Vergeet niet de regels te respecteren, zorg dat je ze kent. In dit Maandthema lees je alles over de regelgeving. Elke drone-specialist die we spraken neemt de regels in acht: ze zijn er niet voor niets, geven ze aan.

In de Buying Guide ontdek je wat voor dronefotograaf jij bent. Of wat voor dronefilmmaker je bent. Welke drone hoort daarbij? Welke moet je kopen? Je krijgt in de Buying Guide goed advies. Daarnaast hebben we de rubriek Musthaves, waarin alle bijbehorende accessoires op een rijtje staan. Denk aan afstandsbedieningen, opladers, bescherming, filters, landing gears, hardcase dronekoffers, skins en rugtassen. Hiermee ben je goed voorbereid!


^ Florian Ledoux

Doe mee met de Game of Drones-wedstrijd

Bij de Game of Drones-wedstrijd geven we toffe prijzen weg. Stuur een topdown foto of een video naar Kamera Express. Een foto of een video die je maakte vanuit de hoogte. Denk aan het beeld dat je maakte van de skyline van een stad, terwijl jij op het dak van een hoge flat stond. Of aan de video van het dal na een lange bergwandeling. Het maakt niet uit of je je beeld met of zonder behulp van een drone maakte. Wie weet win jij één van de twee prijzen: een DJI Mavic Air en een DJI Osmo Action. Dan kun je met je gewonnen prijs nóg toffere beelden maken.

Klik hier om het online thema-magazine van Kamera Express te lezen.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanChristel