Maandthema Vloggen

Alles over vloggen bij Kamera Express

Christel de Wolff 131
Wil jij een vlogcamera onder de kerstboom vinden? Dan is dit Maandthema een aanrader. Hier lees je alles over vloggen, apparatuur, editen, audio en nog veel meer. Nog even en je weet welk cadeau je aan de kerstman moet vragen. Of welke hint je moet laten vallen bij je partner, familie of vrienden, zodat ze het geschikte cadeautje kunnen kiezen.

Het is weer een heerlijk online vlogmagazine om door te nemen. Boordevol inspiratie, reviews, inspirerende interviews, tips en informatie.

Welk artikel ga jij doorspitten? Wordt dat het item waarin “Alles over audio” aan bod komt, over microfoons, extra’s en accessoires? De praktische Keuzehulp Vloggen en de Musthaves-rubriek geven alle voordelen van diverse gear weer en maken duidelijk wat bij wie past. Zo veel vloggers, zo veel stijlen, zo veel bijpassende apparatuur.

Of kies je toch “Zo begin je met vloggen!” waarin Craig en Aimee van het succesvolle YouTube-account Wearekingingit in 7 stappen uitleggen hoe je goede vlogs kunt maken? Ze raden je aan om je te onderscheiden, om jezelf te zijn, om op te vallen door je eigen stijl. Durf ook groot te denken. Waarom zou je je beperken tot filmpjes posten op YouTube? Maak diverse accounts aan, op Social Media, of richt een goede website aan, en zorg ervoor dat je een groot publiek bereikt. Je maakt die films natuurlijk niet voor niets.

Als je veel mensen bereikt, lukt het ook steeds beter om (betaalde) samenwerkingen aan te gaan. Van het een komt het ander… Als het balletje eenmaal begint te rollen, kan het snel gaan.

In de Academy, die je krijgt bij een aankoop van €50,-, komt de kracht van Social Media ook aan bod. Het videoteam geeft unieke vlogtips en interviewt een vlogger. Zo leer je hoe je een vlogger wordt.

Wil je inspiratie opdoen als het gaat om vlogstijlen? Dan is het een aanrader de Who to follow-pagina door te scrollen. Hier zie je diverse vloggers op een rijtje. Ze hebben allemaal iets met foto en video, en weten je te raken met hun vlotte vlogs.

Op de DJI-pagina gingen diverse influencers aan de slag met de DJI Osmo Pocket en DJI Osmo Action. Kijk snel wat Maaike van Travelalut, Nick van Salt in Our Hair, Roell van Wearetravellers, Roxanne en Maartje van Once upon a jrny, Josefien Hoekstra en Naomi van Authenticchica voor moois filmden en editten. Enjoy the show.

Op de Canon-pagina geven de gezichten achter vier grote YouTube-accounts inzicht in hun stijl en aanpak. Sportieveling en marathonloper Annemerel de Jongh en Scarlet en Joyce van Ikvrouwvanjou.nl vertellen in het interview over hun leven, waar autoliefhebber Sem Meijer en Laura Brijde, Nederlandse in Spanje, via een gloednieuwe vlog inzichten geven. Samen bieden zij een kleurrijke, veelzijdige weergave van het vlogbestaan.

Wil je een vlogcamera winnen? Dan moet je zeker meedoen aan de wedstrijd! Stuur een vlog en win een Sony RX0 Mark II actioncam. Deze kleine, lichtgewicht actioncam is ideaal voor vloggers. Dankzij het uitklapbare schermpje kun je je zelf met gemak filmen. En de kwaliteit is gegarandeerd top, vanwege de snelle autofocus en vele features. Je kunt met deze actioncamera zowel stilstaande als bewegende beelden opnemen.  De vakjury van Kamera Express kijkt met kritisch oog naar jouw video en beoordeelt deze op originaliteit, compositie, sfeer en het verhaal in de vlog. Welk onderwerp wil jij in beeld brengen? Laat het zien! Deel jouw werk met de wereld.

Heel veel plezier met de vlog-artikelen. Jij weet wat je te doen staat tijdens de kerstvakantie straks. Wanneer publiceer jij je debuut als vlogger? Gewoon doen, niet twijfelen. Je weet dat elke vlogger klein begonnen is. Jouw vlogcarrière begint nu!

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel