Drietal maakt de achtergronden van Apple na

Sterre Hartjes 346
De standaard achtergronden van Apple namaken? Koud kunstje voor deze drie fotografen. Het trio legt ze allemaal vast in een week tijd.

 

 

Fotograaf  en YouTuber Andrew Levitt is samen met videograaf Jacob Phillips en landschapsfotograaf Taylor Gray gaan roadtrippen door California om dit te voltooien. De drie hebben alles gefilmd en gepost op YouTube. Wie kan er nu zeggen dat hij op alle plekken is geweest van de Apple achtergronden?

Het vastleggen van de achtergronden

De drie zijn een week bezig geweest met het maken van de foto's. Het vinden van de locatie van de achtergronden was nog best makkelijk. Echter eenmaal aangekomen op locatie moeten ze de juiste plek en hoek nog vinden voor de foto. Dit was dan wel weer een klus voor de drie. Dit vooral omdat ze ook rekening moeten houden met de stand van de zon.

Ondanks dat de heren de compositie zo correct mogelijk hebben nagemaakt, zijn de foto's niet helemaal hetzelfde als die van Apple. Het trio heeft in een ander seizoen gefotografeerd dan Apple waardoor alles anders wordt. Ook geven de jongens aan dat de makers van de Apple-achtergronden waarschijnlijk veel hebben bewerkt aan de foto's.

De 5 achtergronden

Voor de achtergronden is het drietal naar 5 verschillende locaties gegaan. Death Valley voor de Mojave achtergrond, Alabama Hills voor de Sierra achtergrond, North Lake voor de High Sierra achtergrond, Yosemite National Park voor El Capitan en Yosemite achtergronden. De foto voor de Mavericks achtergrond is helaas mislukt. Het was blijkbaar ook niet het seizoen voor golven.

Lees ook: Mobiel fotograferen met portretmodus