Door miniatuurpoppetjes op citytrip door Leeuwarden

Door miniatuurpoppetjes op citytrip door Leeuwarden

Fokelien Broekstra 4772
Het fotograferen van miniatuurpoppetjes wordt steeds populairder. Bijzonder is dat iedereen er zijn eigen draai aan kan geven. Michel Tilma fotografeerde bijvoorbeeld miniatuurpoppetjes in Leeuwarden op toepasselijke plekken.

Start

In september afgelopen jaar is Michel Tilma begonnen met het fotograferen van de miniatuurpoppetjes. Hij liep al langer met het idee om miniatuurfoto’s te maken. Na wat internetzoekwerk naar inspiratie kwam hij The Little People project van Slinkachu tegen. “Ik vond deze beelden zo fascinerend dat ik zelf ook een aantal poppetjes heb gekocht”. Vertelt Michel ons.   Inmiddels heeft hij een verzameling van ongeveer 600 poppetjes en drie voertuigen die er op schaal 1:87 perfect bijpassen.

Hoofdrol spelers mee op stapdoor de stad

De fotograaf neemt zijn miniatuurpoppetjes altijd mee op stap. Zodra hij een mooie locatie spot zet hij de juiste poppetjes in de scene neer. Soms is het nodig dat hij eerst de locatie verkent. Hij maakt dan een foto en zoekt vervolgens thuis uit welke miniatuur op welk punt in de foto kan worden geplaatst om een mooie foto te krijgen. Zo maakte hij bijvoorbeeld een grappige opstelling bij de locatie waar het nieuwe Cambuurstadion moet komen. Het is een interessant project en zeker de moeite waard om de hele serie te bekijken. 

Voor meer beelden van Michel Tilma kun je terecht op zijn Flickr en website.

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien