Dool door musea vanuit je woonkamer

Christel de Wolff 1137
We zitten massaal thuis en hebben meer tijd om handen dan misschien wenselijk is. Verveling ligt al op de loer, want na een 10-uur durende Netflixsessie is de lol er ook wel af. Wat nu? Een bezoekje aan een museum! Virtueel dan, weliswaar.

Helaas hebben musea ook hun deuren moeten sluiten. Begrijpelijk natuurlijk, maar wel jammer, want je hebt nu eindelijk tijd om een bezoek te brengen omdat je ook al niet naar je werk hoeft…  Veel internationale musea bieden ook een virtuele rondleiding aan. Zo kun je vanuit je luie stoel een bezoekje brengen aan bijvoorbeeld Musée d'Orsay in Parijs, Guggenheim Museum in New York of British Museum in Londen Geweldig toch?

Thank you, Google!

Bedank Google Arts & Culture. Zij werkten namelijk samen met de musea om dit unieke kijkje in verschillende musea wereldwijd mogelijk te maken.

Klik hier om virtuele rondleidingen te volgen door de verschillende musea. En daar blijft het niet bij. Als je dan toch op virtuele vakantie bent, kun je ook navigeren langs allerlei tempels, kerken en legio andere bezienswaardigheden. Ben je ook zo makkelijk en voordelig op wereldreis geweest?

Lees ook: Bezoek de virtuele expositie Zilveren Camera in Museum Hilversum 

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanChristel