Deze app weet welke wadvogels je voor je neus hebt

Christel de Wolff 202
Vogelliefhebbers en natuurfotografen opgelet! Soms maak je een foto van een prachtig gevleugeld wezen, maar heb je geen idee welke soort je zojuist op de foto hebt gezet. De gratis app Wadvogels biedt uitkomst.

Beantwoord slechts vier simpele vragen en voilá, je telefoon weet welke vogel je hebt gespot. Leuk, om je kennis van wadvogels te vergroten, maar ook handig als je je foto’s wilt archiveren of inzenden in bijvoorbeeld onze gallery. Zo hoef je nooit te twijfelen of je de foto wel de juiste beschrijving hebt gegeven.

Gratis app  Wadvogels

De gratis app Wadvogels is gemaakt door de Vogelbescherming en is beschikbaar voor iOS en Android.  Laat je niet van de wijs brengen door de naam van de app, je kunt hem namelijk ook gebruiken als je elders dan in het Werelderfgoed Waddengebied gaat spotten of fotograferen.

Werkwijze Wadvogels app

Als je een vogel hebt gespot, open je de app en beantwoord je vier vragen: hoe groot is de vogel, hoe ziet zijn silhouet eruit, wat is zijn kleur en de vorm van zijn snavel.  Op basis van deze antwoorden, zoekt de Wadvogels app er razendsnel een match bij.  Wedden dat de vogel die je zag ook echt op je telefoonscherm verschijnt?

Daarnaast heeft de app ook een handige getijdenfunctie die aangeeft of het hoog- of laagwater is. Deze informatie gebruik je om te bepalen waar de vogels zich verzamelen. Is het vloed dan zullen de zwermen zich namelijk dichterbij de zeedijk bevinden dan met eb.

Bekijk meer informatie op de website van de Wadden.  

Tips om vogels te fotograferen

Binnenkort vertrekken een hoop vogels naar het zuiden, maar de thuisblijvers zijn ook gewilde onderwerpen om te fotograferen. Dat doe je met onze tips voor de mooiste vogelfotografie;

Deze fotograaf pakt het wel heel bijzonder aan. Lees hier hoe een man een fotostudio in zijn tuin bouwde om fantastische vogelfoto’s te maken.

 

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel