De terugkeer van de analoge meetzoeker fotografie: Leica M6

Redactie 1315
Leica kondigt met trots de terugkeer aan van een icoon in de analoge meetzoekerfotografie: de Leica M6.

Leica Camera AG staat al meer dan 100 jaar synoniem voor camera’s en objectieven met permanente waarden als betrouwbaarheid, consistentie en kwaliteit. Nu analoge fotografie een renaissance doormaakt, vertegenwoordigt de nieuwe Leica M6 de voortdurende toewijding van Leica Camera aan deze waarden. Van alle Leica meetzoeker camera’s neemt de Leica M6 een speciale plaats in de wereld van analoge fotografie in. Van 1984 tot 2002 vervaardigde Leica bijna 175.000 exemplaren van de M6 met de hand. Deze camera’s dienden als instrument voor de beste fotografen om hun kijk op de wereld vast te leggen. Dit leidde tot veel foto’s die vandaag de dag nog grote historische waarde hebben. Met de nieuwe editie van deze legendarische meetzoeker camera voldoet Leica aan de wens van jonge fotografen die willen ervaren hoe het is om actief deel te nemen aan het fotografische creatieve proces. Vandaag de dag is de Leica M6 nog steeds het perfecte gereedschap om te focussen op de essentie van het fotograferen.

Stefan Daniel, Executive Vice President Technology and Operations, legt uit: “De Leica M6 is een mijlpaal in de geschiedenis van Leica Camera AG. Sinds 1984 zijn er talloze iconische foto’s mee gemaakt. De Leica M6 was 18 jaar lang in productie en is nog steeds een fascinerende camera met een extreem hoge gebruikswaarde. Bewuste analoge fotografie als tegenpool van de vloedgolf aan digitale beelden, geniet een steeds grotere populariteit. Het is daarom logisch om de Leica M6 opnieuw in productie te nemen, als een van de populairste vertegenwoordigers van dit cameratype."

Deze nieuwe Leica M6 is gebaseerd op een moderne versie van de Leica M meetzoeker met een 0.72x vergroting. Daarnaast beschikken alle optische oppervlakken nu over een coating waardoor deze minder gevoelig zijn voor strooilicht. De lichtmeter in de nieuwe Leica M6 toont nu de correcte belichting met een rode stip, als toevoeging op de twee rode pijlen die oorspronkelijk gebruikt zijn. Daarnaast beschikt hij nu over een batterij-indicator. De bovenplaat is ook opnieuw ontworpen. Die van de originele Leica M6 was gemaakt van gegoten zink. De nieuwe Leica M6 beschikt over een bovenplaat die gefreesd is uit massief messing en voorzien is van een slijtvaste zwarte lak. De belichtingsmeter in de M6 meet het licht via een verlicht gedeelte op de mechanisch bediende doeksluiter.

Net als de originele Leica M6 uit 1984, beschikt deze nieuwe editie over het rode Leitz logo. Een logo dat geschiedenis heeft geschreven, want het is de naam van de visionaire ondernemer Ernst Leitz die niet alleen het lot van Leica bepaalde, maar dat van een hele markt toen hij in 1869 het merk Leitz oprichtte. De moedige beslissing in 1924 om 's werelds eerste 35-mm camera te produceren zorgde voor een revolutie in de fotografie en maakte het mogelijk om de afgelopen 100 jaar vast te leggen in foto’s.

De M6 blijft zichzelf trouw en bewaard alle andere karaktereigenschappen zoals de schuine terugspoelhendel voor de film. De recente innovaties, zoals de geoptimaliseerde meetzoeker, zorgen echter voor nog meer functionaliteit. Of het nu gaat om de historische- of de nieuwe M6, de camera concentreert zich op de essentie van de fotografie. De camera is handgemaakt in Duitsland en is een extreem betrouwbare metgezel voor iedereen die het blijvende en het beschouwende karakter van analoge fotografie waardeert.

Prijs en beschikbaarheid

De Leica M6 zal vanaf 3 november verkrijgbaar zijn bij de Leica Store Amsterdam, Leica Store Lisse en de geautoriseerde Leica dealers in Nederland voor een adviesverkoopprijs van € 5.050,00 inclusief btw.  

Ga voor meer informatie naar: leica-camera.com

afbeelding van Redactie

Redactiedigifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie