Zoomen tot je een ons weegt

De kracht van de OPPO Reno 10x zoom zit hem in de naam

Siem van Woerkom 469
Een telefoon waarmee je tot 10x optisch kan inzoomen? Daar worden we als fotografen heel enthousiast van.

Oppo Reno lijn vol met innovaties

OPPO heeft zijn nieuwste producten uit de langverwachte Reno-serie gelanceerd. Met onder andere de unieke ‘pivot rising camera’ (ook wel schuine pop-up camera genoemd), krachtige 10x Hybrid Zoom en een notchless panoramisch scherm, is de OPPO Reno-serie ontwikkeld met gave nieuwe technologie, wat vooral aantrekkelijk is voor fotografen.

De nieuwe Reno-serie bestaat uit drie modellen die voorzien in verschillende gebruikersbehoeften: de Reno 5G, de Reno 10x Zoom en de Reno. In Nederland komen deze laatste twee toestellen op de markt. De telefoons worden uitgebracht in twee nieuwe kleuren: Ocean Green en Jet Black. 

We hebben het in dit artikel specifiek over de Reno 10x Zoom

Tot wel 10x inzoomen

Het meest bijzondere aspect van de Reno-serie is zijn unieke ‘pivot rising camera’ die high-end design combineert met functionaliteit. Deze innovatie verbergt de voorcamera, de speaker en de flitsers in de pivot-structuur waardoor een volledig strak scherm behouden blijft. Een ‘dynamic rising’ proces zorgt ervoor dat de pivot in slechts 0,8 seconde volledig omhoog komt met de camera in een hoek van 11 graden.

Deze pivot-functionaliteit heeft strikte kwaliteitstesten ondergaan en OPPO geeft aan dat het meer dan 200.000 keer kan worden gebruikt. Dat betekent dat als je ca. 100 keer per dag gebruikmaakt van de camera, de functionaliteit vijf jaar wordt behouden. Daarnaast kan het ‘drop protection’-mechanisme een vrije val van het toestel herkennen en zal de camera tijdens een val volledig automatisch terugtrekken om schade te voorkomen. Een heel erg coole functie moeten we toegeven.

Bij de Reno 10x Zoom heb je bij het uitklappen van de pivot de beschikking over een triple-camera met 48MP HD primary lens + 8MP Ultra-Wide Angle + 13MP Telephoto, waardoor zelfs op lange afstand foto’s van bijzonder hoge kwaliteit kunnen worden gemaakt. De drie camera's werken synchroon om hun respectievelijke functies te versterken en optimaliseren waardoor 10x Hybrid Zoom mogelijk is. Daarnaast maakt de Reno 10x Zoom gebruik van dubbele optische beeldstabilisatie (OIS) voor de hoofdcamera voor foto's van hoge kwaliteit op elk gewenst moment.

Nog meer onder de motorkap

Dat zijn echter niet alle camera innovaties die OPPO in hun telefoons heeft verwerkt. De primaire lens van de Reno-serie is uitgerust met een Sony IMX586-sensor, een 48 MP ultra-pixel camera, 4-in-1 resolutie die zelfs scherpstelt bij weinig licht, een F1.7 groot diafragma en een laserdetectie autofocus. De OPPO Reno-serie wordt geleverd met een 16MP-camera aan de voorkant met een F2.0-diafragma en maakt gebruik van een aangepast algoritme om lichteffecten te corrigeren en zich aan te passen aan elke huidskleur voor natuurlijke selfies, met name als er weinig licht is.

Ook werkt de camera goed met weinig licht; met de Ultra Nacht Modus 2.0 maakt de Reno-serie gebruik van AI, HDR en multi-frame voor onder andere ruisonderdrukking, handstabilisatie en dynamisch bereik. Hierdoor weet de camera zelfs meer helderheid en details te registeren dan het menselijke oog. Wanneer je met de Reno een nachtportret maakt, kan de camera automatisch een menselijk gezicht onderscheiden van de achtergrond waardoor de natuurlijke huidskleur wordt benaderd en je een natuurgetrouwe opname krijgt.

Specificaties en prijzen

Laten we het ook nog over de andere specificaties van de telefoon in kwestie hebben. Zo heeft de OPPO Reno 10x Zoom een 6.6-inch 2340*1080 AMOLED scherm, en wordt alles aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 855. De batterij heeft een capaciteit van 4065mAh en kan met Quickcharge opgeladen worden. Ook heeft de telefoon 8GB aan RAM en is beslaat het geheugen zo'n 256GB (wat zelfs nog uit te breiden is).

OPPO Reno 10x Zoom heeft een adviesprijs van €799,- en is te koop in juni

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Content Editor

Bekijk alle artikelen van Siem