De handleiding van je camera

De handleiding van je camera

Fokelien Broekstra 4721
Heb jij de handleiding van je camera weleens doorgelezen? Jij en waarschijnlijk veel mensen met jou niet. Het is een dik boek, de meeste mensen lezen de handleiding pas door als ze een knopje niet kunnen vinden of wanneer er problemen zijn.

Online

Online zijn de handleidingen van bijna alle camera’s te vinden. Deze website heeft een heel groot aanbod, het bestand is gratis te downloaden. Ook kun je zoeken via de websites van het cameramerk. 

Zoeken

Het voordeel van een PDF is dat je een zoeksuggestie in kan vullen. Hierdoor hoef je niet een heel boek door te bladeren. Je plaatst in de zoekbalk een trefwoord en de zoekfunctie zorgt dat hij de juiste pagina laat zien. Hierdoor ben je niet vijf minuten aan het zoeken, maar misschien net vijf seconden.

Op je telefoon of tablet 

Ben jij veel op pad en probeer jij je tas zo ligt mogelijk te houden? Zet dan de handleiding van je camera op je telefoon of tablet. Dit scheelt een boekwerk meenemen. Zelfs als je onderweg bent, kan je snel terugvinden wat je zoekt. Dit kun je natuurlijk ook doen met de handleidingen van je lenzen, flitsers etc. 

Heb jij hier wel eens aan gedacht? Draag jij altijd een handleiding bij je?

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien