Witte producten fotograferen tegen een witte achtergrond

Witte producten fotograferen tegen een witte achtergrond

Senta Bemelman 2091
In de studio heb je liever niet dat witte producten wegvallen door het gebruik van een witte achtergrond. Leer hoe je dit voorkomt en wel aan de slag kunt met wit-op-wit!

In de studio werk je waarschijnlijk graag met een witte achtergrond. Dan kan het wel eens lastig zijn om de achtergrond helder in beeld te brengen. Richt een flitser of lichtbron op de achtergrond om de witte backdrop goed te belichten.

Ondergrond

Wanneer je een wit product fotografeert en niet wil dat de ondergrond de aandacht trekt, dan kun je het beste een glazen ondergrond nemen. Hierdoor lijkt het product te zweven. In plaats van echt glas kun je ook voor pexiglas kiezen, dit is iets veiliger.  Maar je kunt ook een contrast tot stand brengen door juist voor een donkere ondergrond te kiezen. Dit kan een donker fel papier zijn. Of gewoon een donkere kast wanneer je in de huiskamer fotografeert.

David Patino

In de onderstaande video geeft fotograaf David Patino handige tips over het fotograferen van witte producten tegen witte achtergronden.

Deze video is in het Engels, maar gemakkelijk met Nederlandse ondertiteling te bekijken. Klik op het knopje met ‘CC’ en Engelse ondertiteling verschijnt. Klik vervolgens op het tandwielicoontje om de instellingen aan te passen. Kies voor de optie ‘subtitles’ om de ondertiteling aan te passen en gebruik de  ‘auto translate’ optie om de tekst in een andere taal te krijgen. Lukt dit niet in het venster op onze website, klik dan op de YouTube-knop om naar de originele videolocatie te gaan. Hier kun je op de bovenstaande manier de ondertiteling aanpassen. Bij sommige video’s werkt de vertaalfunctie niet optimaal, waardoor je soms vreemde zinnen voorbij ziet komen. Voor het grootste gedeelte levert de vertaalfunctie echter een prima resultaat op en is de ondertiteling goed te begrijpen.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta