Wil jij de Fujifilm X-E2 testen?

Wil jij aan de slag met de Fujifilm X-E2? Meld je aan voor de lezerstest!

Redactie 7148
De Fujifilm X-E2 oogt als een klassieke camera, maar het innerlijk van het toestel is hypermodern. In de compacte behuizing is een grote apsc-sensor en een haarscherpe elektronische zoeker weggewerkt. Wil je de X-E2 in de praktijk uitproberen? Meld je aan voor onze lezerstest. Uit de inzendingen kiest de redactie twee lezers, deze krijgen de Fujifilm X-E2 een aantal weken in bruikleen beschikbaar.

Wij geven jou de kans om de Fujifilm X-E2 in de praktijk te ervaren. We zijn op zoek naar twee lezers die met de camera op stap willen gaan en hun ervaringen en foto's willen delen. Je krijgt de camera en lens in bruikleen ter beschikking gesteld, na de test wordt de camera weer opgehaald. De lezerstest wordt gepubliceerd op onze website en in de volgende editie van digifoto Starter. Aanmelden voor de lezerstest doe je zo:

Aanmelden voor de Fujifilm X-E2 lezerstest

  • Stuur een bericht naar de redactie via het contactformulier met als onderwerp: Lezerstest Fujifilm X-E2.
  • Motiveer waarom jij de aangewezen persoon bent om de Fujifilm X-E2 in de praktijk te testen.
  • Stuur bij voorkeur een link mee naar foto's die je zelf gemaakt hebt (website, facebookpagina, je profiel op digifotoStarter.nl)
  • Vermeld met welke camera('s) je momenteel werkt.

De redactie kiest uit alle inzendingen twee personen, deze krijgen persoonlijk bericht. De bruikleenperiode zal in overeenstemming met de testers worden bepaald.

Over de Fujifilm X-E2

De stijlvolle Fujifilm X-E2 kan wat ons betreft probleemloos de concurrentie met spiegelreflexcamera's aan op gebied van beeldkwaliteit, autofocus en snelheid. Fujifilm maakt gebruik van een bijzondere sensortechniek, wat resulteert in zeer goede beeldkwaliteit, ook als je bij weinig licht fotografeert op hoge iso-waarden. Bovendien is de sensor voorzien van fasedetectiepixels die zorgen voor snelle en nauwkeurige scherpstelling. Je kunt gebruik maken van 49 focuspunten en fotograferen met maximaal 7 beelden per seconde, het vastleggen van snelle actie is dus geen probleem.

Groot scherm en gedetailleerde zoeker

Omdat de Fujifilm X-E2 geen spiegel heeft is de camera erg compact. Ondanks de kleine afmetingen heeft Fujifilm plaats gevonden voor een elektronische zoeker die haarscherp beeld levert. Bovendien krijg je in een elektronische zoeker exact te zien wat het resultaat wordt en kun je allerlei handige informatie digitaal weergeven. Naast een zoeker beschikt de X-E2 over een fors scherm met hoge resolutie.

Geavanceerde mogelijkheden Fujiflim verbergt de instellingen niet in menu’s, maar voorziet de X-E2 van fraaie knoppen waarmee je belangrijke instellingen kunt aanpassen. Zo kun je met de draaiwielen bovenop de camera de sluitertijd en belichtingscompensatie instellen. Werk je liever met (semi)automatische instellingen, dan is dat geen enkel probleem. Fujifilm laat de keuze aan jou.

FujiFilm X-E2

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie

afbeelding van meneerlex

Leuk! Ik heb me opgegeven, geloof ik...

afbeelding van Julian

Beste Lex en Margit, na het invullen van het contactformulier krijg je een verzendbesvestiging. Jullie inzendingen zie ik ook niet. Zouden jullie het nog eens kunnen proberen?

afbeelding van Lex Schulte

Ik had al zo'n vermoeden... Ik probeer het vandaag nog een keer!

afbeelding van Julian

Ontvangen!

afbeelding van Kelly de Klijn

Wat leuk ik doe ook mee! Even wat fotos uitzoeken en online zetten van zojuist gemaakte reis door zuidwest USA, tot wanneer kan je inzenden?

afbeelding van daphne

Ik ben benieuwd of mijn aanmelding is binnen gekomen

afbeelding van Julian

In goede orde ontvangen!

afbeelding van Jacqueline Verbeek

Ik wil heel graag met deze test mee doen, Vind fotograferen helemaal leuk en daardoor zie je ook meer van de natuur. Ik heb zelf een nikkon 5100 maar zou ook graag eens een andere camera willen proberen om te kijken wat de verschillen nu precies zijn of dat de techniek aan die gene ligt die achter de camera staat.

Dus als je iemand gaat kiezen kies mij. ik geef een eerlijke kijk op het product.

Groeten,
Jacqueline Verbeek