Verschillen tussen een mannelijke en vrouwelijke fotograaf

Verschillen tussen een mannelijke en vrouwelijke fotograaf

Redactie 2566
Fotografie is een geliefd vak onder vrouwen en mannen. Maar heeft het geslacht ook invloed op het soort foto’s die hij of zij neemt? In deze video gaan een mannelijke en vrouwelijke fotograaf het experiment aan. Bekijk snel het resultaat!

Mannen komen van Mars en vrouwen van Venus. Fysieke en mentale verschillen tussen man en vrouw zijn bekend. Maar of dit ook op het gebied van fotografie geldt, houdt fotografen Cate Scaglione en Neil van Niekerk bezig. Zij organiseerden een fotoshoot waarbij zij in dezelfde stijl van hetzelfde model foto’s maakten.

Cate fotografeerde als eerste, met natuurlijk licht. Terwijl Neil in het donker aan de slag ging en studiobelichting gebruikte. Bekijk in de onderstaande video hoe het verliep. Bovendien geven zij ook handige tips over portretfotografie en hoe je intieme foto’s van een (mannelijk) model kiekt.

Korreltje zout

In de video komen de fotografen niet terug met een antwoord op de vraag of mannen en vrouwen anders fotograferen. Het is lastig om op basis van twee fotografen te besluiten dat de verschillen die er zijn te maken hebben met het verschil in sekse.

Iedere fotograaf heeft ook een andere stijl en dit kan ook de oorzaak zijn voor de verschillende soorten foto’s. Niet het geslacht. Toch is het interessant om jezelf af te vragen hoe je vrouwelijkheid en mannelijkheid herkent en op basis van welke elementen.

Welke verschillen zie jij tussen het werk van een mannelijke en een vrouwelijke fotograaf?

 

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie