Uitslag fotowedstrijd 'Wintersfeer'

Uitslag fotowedstrijd 'Wintersfeer'

Julian 2858
In onze fotowedstrijd met het thema 'Wintersfeer', gingen we de afgelopen wintermaanden op zoek naar foto's die het wintergevoel overbrengen. Nu de lente in volle glorie is aangebroken, is het hoog tijd om de winnaars bekend te maken. Wie gaan er vandoor met de prijzen? Bekijk de winnende foto's hier!

De winters in de lage landen zijn onvoorspelbaar. Voor deze fotowedstrijd hielden we het thema dan ook op 'wintersfeer', zodat je ook zonder sneeuw of ijs nog foto's kon maken voor de wedstrijd.

Extreme sneeuwval of vorst hebben we de afgelopen winter nauwelijks gehad, maar aan sfeervolle inzendingen geen gebrek! Jullie stuurden gezamenlijk zo'n 450 foto's in, waar we de drie winnaars uit hebben gekozen. Het kiezen van de winnaars heeft wat langer geduurd, daarvoor onze excuses. We laten jullie niet langer in spanning, dit zijn de winnende foto's:

Hoofdprijs: Lex Schulte

Bij winterfoto's denk je al snel aan besneeuwde landschappen, schaatspret of close-ups van ijspegels. Lex Schulte pakte het heel anders aan en maakte deze winterse straatfoto van een man die zich een weg baant door de (natte) sneeuw. Geen winterpret in deze foto, maar wel een beeld dat erg goede sfeer van onze vaak druilerige winters weergeeft. Dat maakt Lex tot hoofdprijswinnaar van deze wedstrijd. Hij ontvangt de Canon Powershot G1 X Mark II ter waarde van 749 euro, gefeliciteerd!

Lex Schulte - Hoofdprijs wintersfeer
Foto: Lex Schulte

Tweede prijs: Anita Loos

De tweede prijs, die bestaat uit een stevig en flexibel Benro A2980T-statief ter waarde van 149 euro, gaat naar Anita Loos. Haar winterfoto combineert de warme winterzon met de koele kleuren van de sneeuw en harde lijnen van de bomen. Door het tegenlicht ontstaat er een sterk contrast met strakke lijnen. Het resultaat is een erg fraaie klassieke winterfoto.

Anita Loos
Foto: Anita Loos

Derde prijs: Chantal

Vanaf een hoog standpunt maakte Chantal deze foto. Dat levert een leuk beeld op, waarbij je alle voetstappen en bandensporen op de parkeerplaats goed kunt zien. Met deze creatieve plaat wint Chantal de Hähnel Giga T Pro II, een draadloze afstandsbediening ter waarde van 99,95 euro!

Foto: Chantal
Foto: Chantal

Met dank aan Canon, Fotovideoretail en Degreef & Partner voor het beschikbaar stellen van de prijzen.

Meer winnaars en fotowedstrijden

De uitslag van de fotowedstrijd 'Natuurlijk Licht' maken we vrijdag 1 mei 2015 bekend. Binnenkort gaan we met een nieuwe wedstrijd van start!

afbeelding van H.Remerie

Allemaal van harte gefeliciteerd :)

afbeelding van meneerlex

Wow! Bedankt!!! En de andere winnaars ook van harte gefeliciteerd!

afbeelding van Anita Loos

Helemaal leuk!!, Bedankt redactie voor het mooie commentaar. Lex en Chantal jullie ook van harte gefeliciteerd!!

afbeelding van Peter Heins

Smaken verschillen , maar ik vind de foto van Chantal toch wel het meest originele .Die had van mij mogen winnen.