Uitslag fotowedstrijd 'Landschap'

Uitslag fotowedstrijd 'Landschap'

Julian 9923
Landschapsfotografie is populair, dat zeiden we al bij de aankondiging van deze fotowedstrijd. Het aantal inzendingen heeft dat nog eens bevestigd: we ontvingen bijna 1900 inzendingen. Uit talloze prachtige foto's hebben we een keuze moeten maken. Het is zover: de uitslag is bekend!

Jullie gaven massaal gehoor aan onze oproep om landschapsfoto's in te sturen. We wille ten eerste dan ook alle inzenders bedanken voor hun deelname!

Drie foto's mogen we belonen met mooie prijzen. De hoofdprijs bestaat uit een Pentax K-50 spiegelreflexcamera ter waarde van 599 euro! Dit zijn de winnende foto's:

Hoofdprijs: Bert Peerboom

Je hoeft geen exotische locaties te bezoeken om prachtige landschapsfoto's te maken. Deze foto van Bert Peerboom is daarvan het bewijs. De mist zorgt voor een prachtige sfeer met subtiele kleuren. Het minimalistische landschap is fraai vastgelegd met een strakke compositie. Dit is een foto die het erg goed zou doen in groot formaat aan de muur! Bert wint de hoofdprijs: de weersbestendige Pentax K-50 spiegelreflexcamera, inclusief 18-55mm kitlens. Van harte gefeliciteerd!

Foto: Bert Peerboom
Foto: Bert Peerboom - Langedijker kool in de mist

Tweede prijs: Martin Podt

De prachtige herfstkleuren en de reflectie in het water maken dit een zeer geslaagde foto. Een prachtige registratie van het boslandschap. Martin Podt wint met deze foto de tweede prijs: de stijvolle 'Guru Bags Venter Brown Large' cameratas, beschikbaar gesteld door CameraNU.nl.

Martin Podt
Foto: Martin Podt - De Schipbeek

Derde prijs: Hanneke van der Warf

Het licht kan een foto maken of kraken. In dit geval is zeker het eerste van toepassing. De laagstaande zon zorgt voor een prachtige gloed op heuvelachtige landschap aan de Marokkaanse kust. Hanneke heeft het juiste moment afgewacht en een mooie compositie gemaakt. Ze wint de derde prijs: een pakket bestaande uit een accu, geheugenkaart en statief, beschikbaar gesteld door Saake-shop.nl.

Foto: Hanneke van der Warf
Foto: Hanneke van der Warf - Kustlijn bij Taghazout in Marokko

Publieksprijs: Niki Colemont

Naast de juryprijs is er een publieksprijs voor de foto met de meeste stemmen. Niki Colemont kreeg maar liefst 2085 stemmen op deze plaat en het is dan ook een erg mooie foto! Niki wint een jaarabonnement op digifoto Starter en DIGIFOTO Pro (waarde €52,25), gefeliciteerd!

Publieksprijs Niki Colemont
Foto: Niki Colemont - Smooth landscape water

Met dank aan Pentax, CameraNU.nl en Saake-shop.nl voor het beschikbaar stellen van de prijzen.