Uitleg bij de foto: Mirjam Cornelissen

sanne 2523
Soms zie je een opmerkelijke, mooie of technisch interessante foto waarvan je graag zou willen weten hoe deze tot stand is gekomen. In deze rubriek geven fotografen uitleg over een foto. Deze keer is dat een foto van Mirjam Cornelissen.

marianne
Foto © Mirjam Cornelissen

Instellingen

'Op de foto is onze poes Mexx te zien, een zogenaamd zwart-wit 'Felix'-katje. De ochtend van de foto had ik onze objectieven laten reinigen en de Nikon D3100 stond nog binnen handbereik toen Mexx gezellig bij me kwam zitten en aan haar wasritueel begon. Ze zat op de tafel bij het raam waardoor ik gebruik kon maken van veel lichtinval. De camera staat standaard ingesteld op de manuele stand en aangezien ze in 'beweging' was, heb ik gebruik gemaakt van een iets snellere sluitertijd 1/160. Hierna heb ik het diafragma ingesteld op f7.1 en voor ISO 100 gekozen. Om ervoor te zorgen dat de scherpstelling en de belichting continue werd aangepast, heb ik de scherpstelstand in AF-C gezet.'

Tips

  • Wanneer je een foto wilt maken van je kat, heb dan geduld. Katten zijn eigenzinnige en beweeglijke dieren die zeker niet gaan wachten totdat jij de perfecte foto van ze hebt kunnen maken.
  • Is de kat in beweging, maak dan gebruik van een snellere sluitertijd (zoals 1/160 sec). Stel scherp op de ogen. 
  • Maak een foto van je huisdier altijd op ooghoogte, soms zul je daarvoor op de grond moeten gaan liggen, maar dan krijg je vaak wel de mooiste resultaten.

Mirjam Cornelissen (37)

Mirjams vader was vroeger zeer bedreven in zijn hobby fotografie en door zijn enthousiasme is deze passie ook op haar overgeslagen. 'Op jonge leeftijd kreeg ik mijn eerste eigen fotocamera (compacte versie) alwaar ik veel plezier mee heb gehad. Rond mijn dertigste zijn we overgestapt naar onze eerste digitale spiegelreflex camera. In eerste instantie om onze verre reizen op een mooie manier mee vast te leggen en daar mooie fotoboeken van te maken. De laatste jaren merk ik dat ik me daarnaast steeds vaker richt op de close-up / macro fotografie. Op dit moment hebben we een Nikon D3100. Sinds dit jaar ben ik begonnen ben aan een fotografiecursus Om te kijken hoe mijn foto's worden beoordeeld door anderen en om nog meer tips, tricks of bevestiging te krijgen, ben ik ook gestart om mijn foto's op verschillende fotosites te plaatsen.

afbeelding van sanne
Door: Sanne Ruhaak

Sanne Ruhaak | Redacteur

Sanne (1985) studeerde Literatuurwetenschap en Nederlandse taal en cultuur. Gewapend met een goede internetverbinding, een telefoon en een scherpe pen, verzorgt ze nieuwsberichten en achtergrondartikelen voor DIGIFOTO Starter. Zit ze niet achter haar pc, dan reist ze met haar kladblok het land rond voor interviews.

Bekijk alle artikelen van Sanne

afbeelding van Laura van Rengs

Super gave foto, straalt rust en warmte uit!