Uitleg bij de foto: Jerry de Blok

sanne 1544
Soms zie je een opmerkelijke, mooie of technisch interessante foto waarvan je graag zou willen weten hoe deze tot stand is gekomen. In deze rubriek geven fotografen uitleg over een foto. Deze keer is dat een foto van Jerry de Blok die in Ouddorp met een rijstzak in de weer ging.

jerry

Instellingen

Ik heb de foto gemaakt in Ouddorp bij de Brouwersdam. Eerst heb ik wat voor onderzoek gedaan waar ik de meeste kans had om de zeehonden te kunnen zien. Toen heb ik gekeken wanneer het laag water was omdat ik dan dichter bij de zeehonden kon komen. Ik heb mijn camera op een rots gelegd met daarop een rijstzak voor extra stabiliteit. Zo heb ik een laag standpunt genomen en toch mijn camera stabiel neer kunnen zetten. Ik heb er ook op gelet dat de zon aan de goede kant van de zeehonden zou komen als de zeehonden boven water kwamen. Daarna had ik dan een beetje het geluk dat ze ook zo mooi in één lijn op mij af kwamen zwemmen. Ik heb de foto gemaakt met de instelling iso 200, een dafragma van f/8,0 en een sluitertijd van 1/250sec. De foto heb ik liggend gemaakt zodat ik een laag standpunt kreeg em diepte in de foto.

Tip

Jerry heeft een goede tip voor iedereen die dieren wil fotograferen: ‘Bij het fotograferen van dieren is het belangrijk dat je op dezelfde ooghoogte fotografeert als het dier. Dit geeft meer contact met het dier en geeft ook vaak een mooiere achtergrond. Bij het benaderen van dieren is het ook erg handig om uit een auto te fotograferen omdat dieren een auto niet snel als gevaar zien en een mens wel.’

Jerry de Blok

Jerry de Blok is 27 jaar en woont in Middelharnis. ‘Ik ben ict’er en in mijn vrije tijd probeer veel te fotograferen en dan in het speciaal dieren. Ik fotografeer met een Pentax k-r en ik gebruik het vaakst mijn 150-500mm van Sigma. Die ik ook bij deze foto heb gebruikt.'

afbeelding van sanne
Door: Sanne Ruhaak

Sanne Ruhaak | Redacteur

Sanne (1985) studeerde Literatuurwetenschap en Nederlandse taal en cultuur. Gewapend met een goede internetverbinding, een telefoon en een scherpe pen, verzorgt ze nieuwsberichten en achtergrondartikelen voor DIGIFOTO Starter. Zit ze niet achter haar pc, dan reist ze met haar kladblok het land rond voor interviews.

Bekijk alle artikelen van Sanne

afbeelding van lucbosmans

Schitterende foto, je ziet ook waarom ze zeehonden, genoemd worden. Een beeld dat geen woorden nodig heeft!