Stormchasen met Jason Weingart

Stormchasen met Jason Weingart

Fokelien Broekstra 535
Orkaan Matthew zorgt voor veel onrust. In Haïti zijn ruim duizend mensen omgekomen en in Florida is op dit moment de noodtoestand uitgeroepen. Steden worden geëvacueerd en mensen slaan op de vlucht voor het noodweer. Andere mensen zoeken juist de storm op. Jason Weingart is zo'n waaghals. Zijn stormchase foto's zijn erg indrukwekkend.

Jason raakte al op jonge leeftijd gefascineerd door stormen. Op zijn achtste keek hij het liefste naar video's over orkanen en ging hij met noodweer liever naar buiten, dan lekker warm onder een deken binnen te blijven. In zijn studiejaren kocht hij zijn eerste camera om stormen vast te leggen en reist sindsdien de hele Verenigde Staten af om de mooiste foto's te maken: 

Jason Weingart

Jason Weingart is een fanatieke stormchaser en reist altijd naar de geëvacueerde gebieden om de stormen op foto te kunnen zetten. Hoewel de actie roekeloos klinkt, weet Weingart de risico's tot een minimum te beperken. Hij heeft meteorologie gestudeerd en een boek geschreven over weerpatronen en weet door zijn zeven jaar ervaring zichzelf zo veilig mogelijk op te stellen. Naast het echte stormchasen is hij ook docent. Alle kennis over de fotografie en meteorologie deelt hij ieder jaar met een groep studenten. Hij doet dit niet alleen in een klaslokaal, maar neemt zijn studenten ook mee naar het hart van het noodweer, om lessen in de praktijk te kunne volgen.

Wil jij meer werk van Jason Weingart zien? Bekijk dan zijn website. Heb jij een mooie stormfoto? Deel hem dan in onze lezersgallery
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien