Radar vergelijkt fotoboeken van vijf online fotoservices

Julian 1820
Fotofabriek is maandagavond in het tv-programma Radar uitgeroepen tot winnaar van de fotoboekentest. Een panel van drie deskundigen vergeleek de fotoboeken van vijf populaire aanbieders. Bij de beoordeling werd vooral gekeken naar de kwaliteit van het drukwerk en het boek. De software werd buiten beschouwing gelaten.

Radar bestelde fotoboeken bij de populaire online fotoservices Albelli, Blokker, Fotofabriek.nl, Henzo en Kruidvat. Fotografe Anaïs Lopez, uitgever Wieneke 't Hoen en drukker Imre de Groot geven in de uitzending hun oordeel over de fotoboeken.

Er werd gelet op hoe het boek gebonden is, op de duurzaamheid en de kaft. Uiteraard komt ook de afdrukkwaliteit en prijs-kwaliteitverhouding aan bod. Het A4-fotoboek van Fotofabriek.nl komt als winnaar uit de test. Volgens Radar is het een duurzaam fotoboek met goed weergegeven afdrukken. Het is vooral de prijs-kwaliteitverhouding die de doorslag geef voor de eerste plaats.

Kruidvat en Albelli delen de tweede plaats. Op een aantal kleine minpuntjes na vinden de experts ook dit prima boeken. Deze aanbieders zijn echter een paar euro duurder dan de winnaar. Het fotoboek van Blokker valt volgens Radar tegen in scherpe en stevigheid en komt op de derde plaats. Henzo eindigt als laatste vanwege de matte laag over het papier wat de foto's dof en onscherp lijkt te maken.

De uitzending is hier terug te kijken: