Prikkel je creativiteit met deze 3 fotografie-uitdagingen

Prikkel je creativiteit met deze 3 fotografie-uitdagingen

Senta Bemelman 1184
Wij zijn dol op fotografie challenges. Je leert ontzettend veel door een fotografie-uitdaging. Bekijk nu drie interessante uitdagingen waarbij je een week lang je creativiteit aanwakkert.

Door veel fotograferen, doe je praktijkervaring op. Met deze fotografie-uitdagingen wordt dat leerproces wel heel erg leuk. Een week lang fotografeer je dagelijks iets wat binnen het thema valt. Doe mee en deel jouw resultaten in onze lezersgalerij, via Facebook of Twitter.

Uitdaging 1: Half-light

Bij de uitdaging ‘Half-light’ fotografeer je een schemering. Kies een gedicht, verhaal of songtekst en maak op basis daarvan een foto die binnen het thema valt. Een foto van de dageraad of schemerdonker, zonder verhaal, mag ook. Bekijk hieronder de foto van Krista Stevens, die de fotografie-uitdaging bedacht. 

Voorbeeld


Foto © Krista Stevens

Gedicht
'Aedh Wishes For The Cloths Of Heaven
Had I the heavens’ embroidered cloths,
Enwrought with golden and silver light,
The blue and the dim and the dark cloths
Of night and light and the half-light,
I would spread the cloths under your feet:
But I, being poor, have only my dreams;
I have spread my dreams under your feet;
Tread softly because you tread on my dreams.'
— William Butler Yeats

Uitdaging 2: Gemoedstoestand 

Druk een week lang je gemoedstoestand uit in foto’s. Laat je innerlijke wereld naar buiten komen in de vorm van beeld. Hiermee wil de bedenker van deze fotografie-uitdaging, Ben Huberman,  je dieper laten nadenken over de verhalen achter foto’s. Hiermee focust hij ook op de boodschap van de fotograaf en hoeveel persoonlijkheid je terugziet in een kiek.

Voorbeeld


Foto © Ben Huberman

‘Ik was recent onderweg naar huis, toen ik langs een interessant nat en leeg sportveld liep. Ik stopte voor een foto en zag hoe de mist de hoeken vulde tot de grens met het bos. Als ik de foto zie, denk ik direct aan de vermoeidheid die ik op dat moment voelde. Mijn brein werkte op dat moment in slow-motion doordat ik een lange dag achter de rug had. Maar ik zie ook de zachtheid terug in deze foto. Dit stond gelijk aan het gevoel dat ik bijna thuis was.’

Uitdaging 3: Tijd 

Tijd staat centraal bij deze derde fotografie-uitdaging. Hoe maak jij tijd zichtbaar in een foto? Vertaal een week lang tijd naar beeld. Gebruiker Lignum Draco bedacht deze fotografie challenge. Bij deze foto koos de fotograaf om tijd uit te drukken door een bewegende menigte.

Voorbeeld


Foto © Lignum Draco

‘Terwijl ik daar stond, leek het alsof ik de enige was die het bord zag. De wereld om me heen ging door en iedereen liep snel door. Ik vond het contrast van de beweging en de inhoud van de tekst op het bord mooi.’

Meer inspirerende fotografie challenges staan op The Daily Post 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta