Pop-up gallery: Oscar Abolafia

Pop-up gallery: Oscar Abolafia

Senta Bemelman 44853
Amerikaanse celebrityfotograaf Oscar Abolafia staat bekend om zijn portretfoto’s van bekendheden zoals Elvis Presley, Twiggy, Elizabeth Taylor en Bette Davis. Een deel van zijn collectie wordt, ter ere van de publicatie van zijn eerste boek ‘Icons’, tentoon gesteld in Amsterdam. De pop-up gallery bevindt zich aan de Leliegracht en is tussen 19 april en 1 mei te bezoeken.

Wat de tentsoonstelling extra speciaal maakt is dat Oscar op divere momenten zelf aanwezig is om de verhalen bij de foto’s te vertellen. De pop-up gallery is dagelijks tussen 11:00 en 18:00 geopend (m.u.v. 27 april). De fotograaf werkte gedurende zijn carrière bij diverse tijdschriften als People Magazine, Vanity Fair en Harper’s Bazaar. Daarnaast was hij ook actief achter de schermen bij de Amerikaanse talkshow ‘The Tonight Show’. 

Icons

In zijn eerste boek bundelt Oscar intieme protretfoto’s van bekendheden. Het boek is vanaf 23 mei verkrijgbaar in Nederland. Op zijn website staat meer informatie en werk van Oscar. Je kunt ‘Icons’ ook als pre-order bestellen bij uitgeverij Mendo.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta