PI2014: gezellige drukte in een geur van stroopwafels (beeldverslag)

Raymond 2185
Als je ook maar een klein beetje fotografieliefhebber bent, moest je vandaag in Nijkerk zijn. Daar werd de jaarlijkse Professional Imaging (spreek uit: pee-ie) gehouden. Wij zijn er ook en doen met twee stands volop drie dagen mee! Een beeldverslag van dag 1.

De Professional Imaging is ieder jaar weer the 'place to be' voor fotograferend Nederland – en daarbuiten. Wat je er kunt zien en doen? Zo'n beetje alles wat met fotografie te maken heeft: van lezingen en masterclasses tot je verlekkeren aan de nieuwste fotografie-apparatuur. Ook dit jaar is het weer een feestje, met drie propvolle hallen aan fotografievermaak.

Aansluiten maar!

Zelf waren we natuurlijk ook aanwezig. Bij een van onze stand kon je je laten fotograferen en werd je op de cover van DIGIFOTO Pro gezet. Daar werd gretig gebruik van gemaakt, wie wil nu niet zijn five minutes of fame! Na wat kleine aarzelingen zagen de meesten al snel dat het goed was en was het een kwestie van aansluiten in de wachtrij. Klik-klak-klaar, en dankzij ons Photoshop-team werd je direct in de cover 'geshopt'.

Zoete baklucht

Onze andere stand werd zo mogelijk nog beter bezocht. De reden daarvan lag er natuurlijk dik bovenop: we delen naast goodie bags ook gratis stroopwafels uit! Dat hebben geweten, na een klein halfuurtje was de zoete baklucht tot ver in de hal te ruiken. Het rook zo lekker dat we hebben besloten om vanaf morgen lekker de buitenlucht op te zoeken. Je vindt ons zaterdag en zondag bij de ingang!

Ook kun je meedingen naar een mooie VANMOOF-fiets met ons logo erop, simpelweg door met de fiets op de foto te gaan. Uit alle deelnemers verloten we één winnaar die de fiets mag houden.

The Barberstation

Wij waren niet de enige met een originele stand. Wat te denken van Epson, die de kleurrijke, jaren ´50-rockabilly-stijl barbershop 'The Barberstation' uit Nijmegen een podium gaf. De mannen lieten zich gewillig fotograferen en Epson demonstreerde uiteraard hoe je met hun printtechnologie daar mooie afdrukken van maakt.

Nikon: miniatuurlandschap

Ook bij de stand van Nikon kon je los. Met hun nieuwste camera's (of gewoon met die van jezelf) kun je je vastbijten in een idyllisch, oud-Hollands miniatuur-landschap.

Beursbabes

Geen beurs zonder babes, en ook deze editie valt er weer genoeg vrouwelijk schoon te bewonderen. Zoals deze dame bij Sony.

De Professional Imaging is nog twee dagen te bezoeken. Toegang is gratis, dus wat let je? Hop, naar de Loods in Nijkerk!

afbeelding van Raymond

Raymond Luijbregts | Manager contentmarketing

Raymond Luijbregts(32) was hoofdredacteur van Clipboard Publishing. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en begon op zijn 23e bij dit magazine. Na vele reviews van laptops, smartphones en verhalen over marktontwikkelingen, het web en (open source) software nam hij in 2008 het hoofdredactionele stokje over van Peter Kulche. Hij is tevens de mede-grondlegger en ex-hoofdredacteur van DIGIFOTO Pro.

Zijn interesses liggen bij het internet, social media, blogging, content marketing, SEO en technologie in het algemeen.

Twitter: @rluijbregts
Google+: plus.google.com/+RaymondLuijbregts
Web:

Bekijk alle artikelen van Raymond